Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un preot din Satu Mare a fost arestat după ce ar fi agresat sexual un minor de 17 ani: „O anumită atingere de câteva secunde”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un preot din Satu Mare a fost arestat preventiv, acuzat de agresiune sexuală. Victimele sunt doi minori care au depus plângere după ce parohul i-ar fi atins în zone nepotrivite.

Superiorii preotului au reacționat imediat în acest caz deosebit de grav.

Preotul, cu o vechime de peste 30 de ani în mai multe parohii din Satu Mare, a ajuns în arestul poliției, acuzat de agresiuni sexuale asupra a doi minori - unul dintre ei, de 17 ani.

Răzvan Doseanu, avocatul preotului: „Acuzația nu este formulată în sensul unui raport sexual, sau a dezbrăcării de haine. Acuzația constă într-o anumită atingere de câteva secunde într-o anumită zonă, peste haine, fără vreo violență, vreo amenințare.”

Preotul a făcut contestație la măsura arestului preventiv și a cerut o măsură mai blândă, dar magistratii i-au respins ferm cererea.

Reprezentanții Epicopiei Maramureșului și Sătmarului au transmis că urmăresc acest caz:

Andrei Pop, purtător de cuvânt Episcopie: „Este regretabil ca un preot de aproape 40 de ani vechime face astfel de lucruri. Știm faptul că este arestat, în ședința de ieri el a fost suspendat de la slujire și pus la dispoziția consistoriului cu propunerea de caterisire în momentul în care se va ști exact rezultatul anchetei.”

La biserica unde slujise acest preot până la arestare a rămas în funcție părintele-secund. Contactat telefonic, el a spus ca nu știa absolut nimic despre acuzațiile aduse colegului său de parohie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult