Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un poliţist trebuie să plătească peste 10.000 de lei pentru moartea câinelui de serviciu

Un poliţist din județul Suceava a ajuns sub cercetare administrativă şi i s-a imputat suma de 10.579 de lei, după ce câinele poliţist pe care îl avea în grijă a murit accidentat de o maşină.

Agentul de la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc spune că a vrut să-i ofere condiţii mai bune câinelui și îl lua acasă, când era liber, reatează Monitorul de Suceava.

Liderul de sindicat a spus că agentul a fost internat în spital câteva zile în luna ianuarie a acestui an, după care a avut concediu medical două săptămâni, timp în care câinele de serviciu Sik a fost accidentat mortal de o maşină. Câinele a sărit din curtea poliţistului şi a ajuns în drum, unde s-a produs accidentul nefericit.

Bogdan Bănică spune că nu s-ar fi ajuns la această situaţie dacă patrupedul ar fi fost predat altui poliţist atâta timp cât agentul titular a fost bolnav.

„Există reglementări exprese care arată că şeful unităţii, respectiv şeful Poliţiei Câmpulung Moldovenesc în cazul de faţă, trebuia să predea câinele altui poliţist, atâta timp cât titularul a fost internat în spital şi el nu mai putea avea grijă de câine”, a explicat liderul de sindicat pentru sursa citată.

La trei luni de la moartea câinelui, agentul a primit înştiinţarea că este cercetat disciplinar pentru prejudicii materiale aduse instituţiei şi că i se impută achitarea sumei de 10.579 de lei. Acest prejudiciu a fost calculat pentru toate cheltuielile IPJ cu câinele de serviciu, de la dresaj şi până la hrana asigurată în cei patru ani de viaţă.

Decizia a fost contestată, prin sindicat, la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. S-a stabilit, astfel, că agentul nu nu se face vinovat de vreo abatere, însă tot trebuie să plătească 8.282 de lei.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult