Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un polițist de 25 de ani a cerut să iasă la pensie după 5 ani de muncă. Ar urma să primească 3.000 de lei pe lună

Un polişist din Satu Mare a cerut pensionare, la doar 25 de ani şi după doar 5 ani de muncă.  

În urmă cu un an, acesta ar fi fost prins la volan sub influenţa substanţelor interzise, scrie www.presasm.ro.

Potrivit sursei citate, la circa un an de la momentul prinderii sale drogat la volan, tânărul ar fi fost declarat apt medical limitat la doar 4 ore/zi. Poliţistul ar fi reclamat presiunea din sistem şi a cerut pensionarea.

El ar urma să câștige 3.000 de lei pe lună. Poliția a transmis că,  eventuala pensie de invaliditate nu reprezintă pensie de serviciu.

„În urma informațiilor vehiculate în spațiul public, cu privire un „pensionar special la 25 de ani – a stat 5 ani în poliție și a ieșit cu o pensie specială de 3.000 lei/lună”, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare este abilitat să comunice următoarele:

Citește și
politia, politist
Un polițist din Covasna ar fi încercat să acopere o tentativă de omor în schimbul mai multor sticle de țuică

Până la acest moment, pentru persoana în cauză nu s-a stabilit dreptul la pensie. De asemenea, aceasta și-a încetat raporturile de serviciu cu unitatea, începând cu data de 21.02.2024. Astfel, în acest moment, dosarul de pensionare al celui în cauză se află în analiză, în vederea stabilirii dacă acesta va beneficia de pensie de invaliditate, ca urmare a clasării de către comisia de expertiză „inapt pentru îndeplinirea serviciului în poliție în timp de pace, apt limitat la război și încadrare în gradul III (trei) de invaliditate”. Totodată, precizăm că eventuala pensie de invaliditate nu reprezintă pensie de serviciu”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult