Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un poligon din Mureş s-a transformat în câmp de luptă. Exercițiu amplu al NATO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un poligon din Mureş s-a transformat vineri într-un adevărat câmp de luptă! Totul în cadrul unui exerciţiu NATO care a avut ca scop eliberarea unor ostatici, ţinuţi, captivi de o grupare teroristă.

Mlitarii au "invadat" vineri poligonul din Sangeorgiu de Mureş - unde au intervenit pentru salvarea unor ostatici din mâinile teroriştilor.

Secenariul a cuprins atât o intervenţie aeriană, cât şi una terestră.

Militar: "Noi suntem în măsură să executăm misiuni indiferent pe apă, sub apă, pe uscat sau aerian. Cea mai dificilă parte a misiunii este pregătirea în spatele acestor mici demosntratii să zicem stau ore, zeci sute de ore de antrenament … ce vedeţi este doar vafrul eisbergului".

Gen. brigada Tiberiu Şerban, comandat Comandamentul Forţelor pentru Operaţii Speciale: "Acţiunea s-a desfăşurat în spatele frontului, marea majorittea resurselor sunt proiectate în situaţii reală."

Citește și
Teodor Melescanu
Moțiunea împotriva lui Teodor Meleșcanu, respinsă marți în plenul Senatului

Această acţiune face parte din exerciţiul Junction Strike 19, care se dasfasoara în această perioadă în 12 locaţii din România. Alaturr de militarii romani, la exerciţiu participa şi soldaţi din ţări aliate NATO.

Vasile Toader, loctitor şef de stat major al apărării pentru operaţii şi instrucţii: ”Este condus de comandamentul forţelor Americane din Europa, împreună cu Comandamentul Forţelor Armate ale României, este un exerciţiu care însumează 3. 500 de peraoane şi acţiuni care se desfaoară în mai multe locaţii. Ne integrăm şi ne testăm cu toate cele 14 naţiuni participant”.

Exerciţiul se desfăşoară până pe 22 iunie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult