Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un pacient de la Spitalul Universitar, cu boli cronice, a fost confirmat cu coronavirus

Your browser doesn't support HTML5 video.

S-a dat alarma vineri seară la Spitalul Universitar din Capitală din cauza noului coronavirus. O secție a unității sanitare este izolată după ce un pacient internat acolo de mai multe zile a fost diagnosticat cu COVID-19.

La spitalul Universitar a inceput ancheta epidemiologică: toată echipa care a fost de gardă a ramas izolată în secție - medicul, trei asistente și o infirmieră.

Barbatul mai stătea în salon cu alți doi pacienti, amândoi cu probleme respiratorii. Unul a fost trimis la Victor Babeș, iar al doilea va fi trimis la Matei Balș. Pacientul suferea de insuficiență renală cronică și a fost diagnosticat și cu o pneumonie. Făcea dializă la un centru privat iar sâmbăta trecută a făcut febră.

Luni, bărbatul a mers la spital și a fost internat la secția medicală, iar vineri seară testul lui a ieșit pozitiv.

Managerul unității sanitare spune că bărbatul era izolat și în unitatea medicală a făcut dializă doar de două ori de la internare. A fost internat la începutul săptămânii, deci a stat cinci zile acolo. Mai mult,

Managerul susține că numărul persoanelor care au intrat în contact cu el a fost limitat. Chiar și așa, întreaga secție a fost izolată și a început ancheta epidemiologică. Personalul medical care a intrat în contact cu acest pacient trebuie să fie testat și apoi să intre în izolare.

Bărbatul a declarat că nu a călătorit în străinătate în ultima vreme și nici nu știa să fi intrat în contact cu vreun pacient diagnosticat cu noul virus. Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe în aceste anchete epidemiologice.

Secţia a fost dezinfectată. Este vorba despre o secţie importanta a spitalului Universitar, unde sunt trataţi zeci de pacienţi care au probleme medicale grave.

O anchetă epidemiologică ar trebui făcută și la centrul privat de dializă, acolo unde pacientul a mers de mai multe ori și a intrat în contact atât cu personalul medical, cât și cu alţi bolnavi care au probleme grave cu rinichii și fac dializă. Adică vorbim despre persoane cu o imunitate foarte scăzută și cu risc mare de îmbolnăvire.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult