Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un nou focar de pestă porcină în România. Mistreții vor fi vânați

Your browser doesn't support HTML5 video.

Virusul pestei porcine a ajuns şi în judeţul Bistriţa-Năsăud. Boala a fost găsită la 3 mistreţi din fondul de vânătoare Agrieș, într-o zonă situată la aproximativ 1 kilometru de judeţul Maramureş, şi 12 kilometri de judeţul Cluj.

În timpul unei partide de vânătoare, au fost găsiţi doi porci mistreţi morţi şi apoi probele luate de la cele două animale, dar şi de la un alt porc vânat, au fost trimise la laborator.

A fost confirmat virusul pestei porcine. Aşa că, pe o rază de 13 kilometri autorităţile au dispus organizarea de partide de vânătoare, pentru ca toţi porcii mistreţi să fie împuşcaţi.

În ceea ce priveşte gospodăriile oamenilor, aici s-au impus restricţii speciale. Este interzisă transportarea porcilor şi a produselor din carne de porc.

Animalele trebuie ţinute în adăposturi izolate la care animalele sălbatice nu au acces. Localnicii trebuie să ştie că porcii pot fi sacrificaţi, însă cu acordul medicului veterinar, care în urma unor analize poate spune dacă animalul are sau nu semne de boală.

Citește și
pesta porcina
Un nou focar de pestă porcină, depistat în Ajunul Crăciunului. Porci morți în cotețe

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult