Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un nou cutremur s-a produs, azi, în România. Ce magnitudine a avut și unde a fost resimțit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un cutremur cu magnitudinea 4,3 s-a produs, vineri, în județul Gorj. Seismul a avut loc la o adâncime de 8,7 km. 

Cutremurul s-a produs la 106km NV de Craiova, 112km SV de Sibiu, 143km V de Pitești, 161km SE de Timișoara, 181km SE de Arad, 186km S de Cluj-Napoca, 205km V de Brașov, 210km E de Belgrad, 214km E de Zemun, 221km NE de Niș.

Angajații instituțiilor care au sediul în Palatul Administrativ au ieșit rapid, speriați, afară, când au simțit trepidațiile din clădire. Au rămas afară până când lucrurile s-au liniștit, apoi au intrat să își recupereze lucrurile. Când a avut loc cutremurul, înăuntru chiar avea loc o ședință cu primariii din zonele afectate, unde se contorizau toate pagubele produse de seisme până acum.

Tot vineri, la ora 07:08, s-a produs în județul Gorj un cutremur slab, cu magnitudinea 2,4 grade. Seismul a avut loc la o adâncime de 5 km, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs la 109km NV de Craiova, 111km SV de Sibiu, 146km V de Pitești, 158km SE de Timișoara, 177km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 206km V de Brașov, 208km E de Belgrad, 212km E de Zemun, 223km NE de Niș.

Citește și
cutremur croatia
Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 s-a produs în Croația
Un cutremur precum cel din Gorj se poate repeta oricând, nu numai acolo, ci și în alte zone ale țării. HARTA SEISMICĂ

Cutremure precum cele din Oltenia au fost puține, și acum multă vreme, așa că nimeni nu le mai ține minte. Astfel explică specialiștii teama care i-a cuprins pe olteni după seismul din 14 februarie.

Vestea rea este că asemenea surprize neplăcute se pot repeta oricând și în alte zone seismice ale țării, din cauza reașezării plăcilor tectonice.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult