Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un muncitor de 43 de ani a murit la Ploieşti după ce un mal de pământ s-a surpat peste el

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un muncitor de 43 de ani a murit la Ploieşti după ce un mal de pământ s-a surpat peste el şi l-a îngropat la 2 metri adâncime. Bărbatul lucra împreună cu 2 colegi la reţeaua de canalizare a unui bloc.

Inspectorii de muncă spun că echipă ar fi trebuit să sprijine malul mai cu seamă că în ultimele zile a plouat, iar pământul este îmbibat cu apă. Oamenii nu ar fi luat această măsură de protecţie.

Accidentul de muncă s-a petrecut într-un cartier mărginaş a Ploieștiului, unde muncitorii au fost trimişi să repare o conductă. Unul dintre ei a coborât în șanț când a fost surprins de prăbuşirea malului de pământ. Colegii săi au sunat la 112, iar pompierii şi ambulanța au ajuns repede acolo.

Dumitru Elisei, ISU Prahova: ”Din păcate după 10 minute victima a fost extrasă şi a fost declarată decedată prezentând semne incolpatibile cu viaţa. A fost surprins până la gât de malul de pământ”.

Poliţia şi inspectorii de muncă au făcut cercetări la faţa locului pentru a stabili cine se face vinovat de accident. Colegii muncitorului decedat nu au avut prea multe de declarat.

Citește și
Incidența cazurilor de Covid-19 scade sub 7 la mie în Constanța. Ce rată de infectare e în București
Incidența cazurilor de Covid-19 scade sub 7 la mie în Constanța. Ce rată de infectare e în București

Constantin Stoica, ITM Prahova: ”Datorită nerealizării sprijinirilor de mal, un mal s-a surpat, şi pe fondul condiţiilor meteo s-a surpat, şi a fost surprins unul dintre lucrătorii care se afla în interior pentru lucrarea şi mufarea conductei respective. Malul de pământ fiind un surplus de cantitate de pământ a apăsat a tasat malul pe lateral pe zona superioară ceea ce a condus la surpare şi surprinderea victimei”.

Înainte de a scoate victima din șanț, pompierii au stabilizat malul. Câţiva trecători au asistat neputincioşi la întreaga scenă.

Martor: ”Ne-a stricat toată ziua şi nouă vă daţi seama. Dacă şi în secolul ăsta lucrăm tot aşa vă daţi seama că ..rău”.

Poliţia va stabili dacă firma care a trimis echipa să efectueze această lucrare şi-a îndeplinit toate obligaţiile în ceea ce priveşte protecţia muncii.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult