Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un mic avion de spionaj al Forțelor Aeriene din Italia a survolat timp de mai multe ore România. Unde a zburat

Un avion de spionaj din dotarea Forțelor Aeriene ale Italiei a survolat ieri zona de sud-est a României. Aeronava este dotată cu un radar de fabricație israeliană capabil să urmărească 100 de ținte concomitant.  

Un avion Gulfstream G550 CAEW din dotarea Forțelor Aeriene ale Italiei s-a aflat ieri mai multe ore pe cerul României și a supravegheat zona de sud-est a țării, deasupra Dobrogei, potrivit datelor prezentate de flightradar24.com.

Este vorba despre o aeronavă NATO cu indicativul Perse071, produsă de americanii General Dynamics și dotată, printre altele, cu un radar de fabricație israeliană, capabil să proceseze și să urmărească aproape o sută de ținte concomitent, pe o rază de 375 de kilometri.

Un avion Perse071 valorează 250 de milioane de dolari

Prețul unui astfel de avion este de circa 250 de milioane de dolari, iar Italia a cumpărat două exemplare, în 2021 și 2022.

Citește și
avion
Un avion Korean Air, evacuat înainte de decolare după descoperirea unor gloanţe la bord

Nu este prima misiune derulată de aeronava Perse071 pe cerul României.

În martie 2022, publicația itamilradar.com anunța că un astfel de avion a zburat din Italia spre România, unde a executat o misiune de supraveghere aeriană în estul țării noastre.

Misiunea a constat în monitorizarea situației din Republica Moldova și, în special, Transnistria.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult