Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un jandarm care a furat mâncare de 111 lei a fost iertat de Tribunalul Militar Cluj pentru că „nu există interes public”

Un jandarm a furat mai multe alimente dintr-un supermarket din Brașov, pe 4 septembrie, prejudiciul cauzat fiind de 111 lei și 6 bani. Tribunalul Militar Cluj că fapta nu merită cercetată.

Pe 4 septembrie a început urmărirea penală in rem față de jandarm, tatăl a doi copii, cu privire la infracțiunile de furt și înșelăciune. Acesta a furat dintr-un magazin trei produse alimentare în valoare de 86 de lei pe care nu le-a scanat la casa de marcat self pay și a cântărit patru produse, iar după eliberarea etichetei cu cod de bare a adăugat o cantitate mai mare din aceleași produse, scanând și achitând o cantitate mai mică decât cea reală. Jandarmul a cauzat un prejudiciu total de 111 lei și 6 bani, scrie actualdecluj.ro.

S-a dispus schimbarea încadrării juridice din două infracțiuni, furt și înșelăciune, într-una singură, adica cea de furt.

La audieri, jandarmul a recunoscut integral comiterea faptei, spunând că a comis-o înainte de salariu, că soția sa lucrează ca învățătoare și că urma să primească banii peste 10 zile, dar și că au în întreținere doi copii minori, de 13 și 11 ani.

Din materialul probator administrat s-a precizat de către procuror că fapta există, a fost comisă cu vinovăție de către suspect, însă nu există un interes public pentru continuarea urmăririi penale.

Judecătorul de cameră preliminară a apreciat că pentru infracțiunea săvârșită, respectiv cea de furt, legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult trei ani sau amendă. Au fost luate în calcul și împrejurările comiterii faptei, lipsa antecedentelor penale, precum și consecințele concrete ale acesteia, și a constatat că nu există un interes public în urmărirea ei.

Jandarmul a fost obligat la plata cheltuielilor de judecată, 100 de lei, puțin sub valoarea prejudiciului.

Decizia a fost luată miercuri de Tribunalul Militar Cluj și e definitivă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult