Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un ieșean a fost reținut de polițiști din greșeală. Bărbatul a fost confundat cu un infractor chiar în fața copiilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat de 37 de ani a fost reținut de polițiștii din Iași din greșeală. Ar fi fost confundat cu o altă persoană care ar fi jefuit un seif din locuința unui om de afaceri.

Când și-au dat seama de încurcătură, agenții l-au eliberat pe bărbatul care nu are nicio legătură cu jaful. Acesta a depus acum plângere și speră să i se facă dreptate.

Bărbatul spune că era la joacă împreună cu cei doi copii ai săi, de 8, respectiv 10 ani. La un moment dat, a plecat cu un prieten până acasă. Iar când s-au întors...

Constantin Tănase, victimă: „Am fost opriți, bruscați, poliție față stânga dreapta. M-au imobilizat, mi-au pus cătușele. M-au dus la secție, eu fiind persoană bolnavă cronic, diabet tip 1, mi-a venit răul am căzut jos acolo la secție, am leșinat. M-au ridicat în picioare, mi-au scos cătușele, mi-au spus: mergeți acasă, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic”.

Polițiștii erau pe urmele unui alt bărbat, care a jefuit un seif din locuința unui om de afaceri din localitatea Hârlău.

Citește și
accident suceava
Trei adulți și doi copii au ajuns la spital după ce au căzut cu mașina într-o râpă, în Suceava

Codrin Stupariu, avocat: „I s-a spus că a fost o confuzie, mai exact era un mandat de arestare, nu știm nici noi despre ce era vorba, numai că el a fost confundat cu altă persoană”.

După incident, bărbatul confundat de oamenii legii a mers la spital, deoarece era rănit în zona feței. În raportul medico-legal, este menționat că a avut nevoie aproximativ o săptămână de îngrijiri medicale. Omul - care nu are antecedente penale - a făcut plângere împotriva polițiștilor pentru loviri sau alte violenţe şi abuz în serviciu.

Constantin Tănase, victimă: „Băiatul când vede poliție tresare ca "tati, o să te ia poliția, te ia”, la vârsta de 8 ani... M-a văzut când mi-au pus cătușele, a fost un șoc. M-am speriat, cel puțin nu am înțeles nimic, în două minute mi-am văzut toată viaţa”.

IPJ Iași a transmis că „va face verificări în acest caz, urmând a fi dispuse măsuri legale". Între timp, suspectul căutat şi complicii săi au fost arestaţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult