Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un elev din Neamţ ar fi leşinat când a fost scos în fața clasei de către un profesor. Dascălul nu ar fi cerut ajutor medical

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este anchetă la o şcoală din Roman, judeţul Neamţ, după ce părinţii unui elev din clasa a treia au reclamat că fiul lor a fost pedepsit de profesorul de limba engleză, pentru că nu era atent la oră.

Băiatul ar fi leşinat când a fost scos în fața clasei, iar dascălul nu a cerut ajutor medical. Și Inspectoratul școlar investighează cele întâmplate. Incidentul s-a petrecut vineri la Colegiul Dragoş Vodă din Roman în timpul orei de engleză. Copilul de clasa a treia nu ar fi fost atent şi ar fi deranjat ora, vorbind cu un coleg. Profesorul a intervenit. Bogdan Irimia, profesor limba engleză: „l-am invitat la 30 cm în faţa băncii şi l-am rugat să stea în picioare şi să fie atent în continuare, considerând că în acest mod îi pot atrage atenţia mai bine decât am făcut-o prin rugăminţi.” Tatăl copilului susţine că băiatul ar fi leşinat după ce a stat mai multe minute în picioare. Bărbatul este revoltat că dascălul nu a cerut imediat ajutor medical, deși în şcoală există cabinet cu o asistentă. Tatăl elevului: „Copilul a primit o pedeapsă disproporţionată, umilitoare şi neadecvată vârstei sale. A fost pus în faţa tablei cu spatele la clasă. Mi-a povestit că i-a fost ruşine. Din punctul meu de vedere, a înregistrat un episod de anxietate după care i s-a făcut rău şi a leşinat în faţa clasei. Nu i s-a acordat o asistenţă medicală de urgenţă.” Copilul și-a revenit dupa cateva minute, sustine profesorul, iar dupa ora, invatatoarea l-a intrebat pe elev daca vrea sa fie dus la cabinetul medical, iar baiatul ar fi refuzat. Directoarea colegiului a fost şi ea anunţată despre incident si a început o anchetă internă. Ioana Roxana Iorga, directoarea colegiului: „Domnul profesor s-a asigurat că elevul este bine, pentru că a discutat cu el, a vorbit, i-a acordat toată atenţia stând la nivelul lui. I-a oferit apă, l-a întrebat dacă se simte bine, iar copilul a explicat în faţa celorlaţi elevi de la care am luat şi declaraţii că se simte bine.” Părinţii copilului spun că, după acest episod, au fost nevoiţi să îl ducă la psiholog.

Despre incident a fost informat şi Inspectoratul şcolar care a început o anchetă pentru a stabili în ce măsură comportamentul profesorului a fost unul potrivit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult