Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un copil de 12 ani, în stare gravă la spital, după ce s-a electrocutat sub ochii părinților

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un copil în vârstă de 12 ani din Maramureș a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-a electrocutat, chiar sub ochii părinților.

Din primele cercetări, se pare că accidentul a fost provocat de o improvizație la instalația electrică.

De față era și fratele mai mare al băiatului, care a leșinat în momentul în care a văzut că fratele lui nu mai reacționează.

Ambii copii au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale, însă cel electrocutat este în stare critică.

Fratele mai mic, în vârstă de 12 ani, a vrut să scoață ștecherul televizorului dintr-un prelungitor, dar s-a produs un scurtcircuit la instalația improvizată din locuință. Speriați, părinții și fratele mai mare, au reușit să-l îndepărteze de sursa de electricitate, însă băiatul a căzut inconștient la pământ. Au sunat la numărul unic de urgență, iar copilul a fost resuscitat și transportat la spitalul din Baia Mare. Și fratele lui a fost preluat de medici în stare de șoc.

Ionela Cozma purt.cuv. IPJ Maramureș: „Polițiștii au fost sesizați prin apel unic 112 cu privire la faptul că un minor a fost electrocutat. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că minorul s-a autoaccidentat de la un prelungitor conectat la instalația electrică din locuință. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă."

Citește și
Un copil a murit electrocutat
Un adolescent de 12 ani a murit electrocutat, pe un tren în Petroșani. O fată a scăpat cu viață

Totuși, vecinii au crezut că accidentul a fost provocat de ruperea unor cabluri electrice, din cauza vremii ploioase.

Localnic: „S-a electrocutat un copil, că au picat niște fire de aici de înaltă tensiune de la stâlpi și tatăl lor i-a dus de urgență la spital."

Localnic: „A fost ploios afară și înnorat și s-a rupt înalta tensiune și a picat acolo cablul ăla și a făcut scurt la domnul. L-a curentat și l-au dus la spital." Băiatul eletrocutat este acum intubat și sub stricta supraveghere a medicilor. Fratele său mai mare a fost externat și acum se simte bine.

Polițiștii au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc incidentul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult