Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un copil a fost tăiat cu o armă albă într-un centru de plasament din Iași

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este anchetă într-un centru de plasament din judeţul Iaşi, acolo unde un minor a fost rănit cu o armă albă. Cei doi protagonişti ai conflictului sunt frați și stau în instituție de mai bine de un an.

Poliţia încearcă acum să lămurească întâmplarea, cu toate că victima nu a depus plângere. Foarte probabil, tensiunile din lunile de izolare și-au spus cuvântul...

Cei doi băieţi, de 14 şi 16 ani, sunt îngrijiţi în centrul de servicii sociale Bucium din Iaşi. Joi seară, fraţii se aflau într-un foişor, alături de alți tineri. Cel mic s-ar fi contrat cu un al treilea băiat, iar cel mare a intervenit și a fost, cel mai probabil, prins la mijloc.

Diana Cimpoeșu, medic şef UPU-SMURD Iaşi: "Avea o plagă tăiată la mâna stângă cu hemoragie externă, dar era stabil şi conştient. S-a deplasat echipajul de ambulanţă cu asistent medical, a dat primul ajutor şi a transferat în unitatea de primire urgenţe de la Sfânta Maria". În scurt timp băiatul a revenit în centrul de plasament. Acum, tinerii care au asistat la scandal, dar şi protagoniştii sunt consiliaţi de psihologi. În paralel, protecţia Copilului Iaşi a început o anchetă internă.

Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iaşi: "Se pare că acest incident a avut loc pe fondul unor tensiuni acumulate de-a lungul celor 4 luni de izolare." Și Poliția investighează cele întâmplate.

Citește și
Agresor reținut de poliție
Tânăr înjunghiat în spate, în trafic, după o neacordare de prioritate

Anca VIjiac, purtător de cuvânt IPJ Iaşi: "În urma discuţiilor pe care colegii mei le-au avut cu victima aceasta a declarat că nu doreşte să depună plângere penală pentru lovire sau alte violente, totuşi verificările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt, iar în funcţie de ce vor constata poliţiştii vor lua măsurile legale care se impun"

Copiii implicaţi în incidentul de seara trecută nu au comis alte abateri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult