Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un colț de Rai din România se sufocă din cauza nepăsării și incompetenței autorităților

Your browser doesn't support HTML5 video.

Duminică, 22 mai 2022, echipa ”România, te iubesc!” ajunge în Deltă. Un colț de Rai unic în lume, aflat în patrimoniul mondial Unesco, care se sufocă la propriu și la figurat din cauza nepăsării, incompetenței și neputinței autorităților.  

În plaja sălbatică de la Corbu, instituțiile care ar trebui să protejeze Delta au avizat construcția a zeci de vile de lux pe nisip și vegetație.

 

Zona strict protejată Grindul Chituc este distrusă de buldozere și camioane de mare tonaj, fix sub nasul și cu complicitatea angajaților care sunt plătiți să apere acest sanctuar al naturii.

În interiorul Deltei, unele lacuri sunt pe cale să sece din cauza colmatărilor. Nivelul lor a scăzut atât de mult, încât localnicii spun că, vara, apa “fierbe” de la căldură.

Iar în timp ce populația de pești este în continuă scădere, mii de hectare de ferme piscicole, concesionate pe sume derizorii după revoluție, au fost secate și transformate în terenuri agricole.

Citește și
incendiu delta
Incendiu de proporții în Delta Dunării. Intervenția pompierilor a fost extrem de dificilă

Fenomenul incendierilor ilegale a scăpat și el de sub control. Peste 16:000 de hectare au ars anul acesta în Deltă!

De ani de zile, Administrația Deltei privește neputincioasă tot acest dezastru în desfășurare. Are prea puțini angajați, un buget insuficient, inspectori prost plătiți, șefi numiți aproape exclusiv pe criterii politice, iar, în multe cazuri, funcționarii din conducere par să țină cu cei care distrug natura, nu cu cei care o apără.

 

”DELTA SUFOCATĂ” - duminică, 22 mai, ora 18:00, la ”ROMANIA, TE IUBESC!”

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult