Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un cetățean român și unul yemenit, evacuați din Yemen la București. Anunțul MAE

Un cetățean român și unul yemenit, membru de familie al celui dintâi, au fost evacuați în siguranță din Yemen la București, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe miercuri.

Persoanele implicate în procesul de repatriere au beneficiat de sprijin în Yemen prin intermediul Consulatului Onorific al Republicii Yemen la Bucureşti, ele fiind ulterior asistate de o echipă consulară mobilă a Ambasadei României în Egipt, pentru efectuarea formalităţilor în Cairo, în vederea continuării repatrierii, informează MAE.

Pe tot parcursul deplasării, arată sursa citată, cele două persoane s-au aflat în legatură permanentă cu Ambasada României la Cairo şi cu personalul din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Evacuările finalizate miercuri „au fost posibile datorită eforturilor conjugate ale celulei de criză activate şi coordonate de ministrul Afacerilor Externe şi ale Consulatului Onorific al Republicii Yemen la Bucureşti, alături de Ambasada României la Cairo", arată MAE.

Ministerul Afacerilor Externe continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune, subliniază MAE.

Citește și
incendiu marseille
O mamă prinsă într-un incendiu și-a evacuat copiii pe geam cu ajutorul trecătorilor. VIDEO

Totodată, ministerul român reaminteşte că pe site-ul MAE este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conţine nivelul maxim de alertă, respectiv „Pericol major - părăsiţi imediat zona sau ţara!".

MAE reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară şi, totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult