Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un cartier întreg din Neamț, terorizat de un interlop. Oamenii, nevoiți să plece din case

Un interlop din Neamţ a obligat mai multe familii să se mute din case pentru că refuzau să plătească o taxă inventată de el. Oamenii au fost bătuţi şi abuzaţi, pentru că nu-i dădeau bani în schimbul unei vieţi liniştite.

Vasile Capră, un interlop ce a fost în închisoare, le cerea locuitorilor din cartierul Văleni, din Piatra Neamț, să plătească taxe de protecție pentru a trăi în liniște, potrivit Roman24.

Interlopul le intra în case, îi bătea şi îi ameninţa. Sătui de suferinţe, localnicii pur şi simplu au plecat din cartierul respectiv în alte zone din oraş.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 26 decembrie 2019 – 6 ianuarie a.c., cel în cauză ar fi exercitat acte de constrângere fizică şi psihică faţă de cinci persoane cu vârste cuprinse între 23 şi 47 de ani, toate din Piatra Neamţ, cu scopul de a-i determina să îi remită sume mari de bani, pentru a le permite să locuiască în continuare, în aceeaşi zonă. Pe fondul acestor constrângeri, persoanele vătămate ar fi fost determinate să părăsească imobilul”, potrivit IPJ Neamț.

Un martor ar fi transmis că familia sa a fost vizitată de Capră, care le-a cerut nu mai puțin de 5.000 de euro, amenințând că dacă nu îi primește le va viola copiii.

O altă familie a sunat la 112 și a cerut intervenția polițiștilor, după ce interlopul a intrat peste ei în locuință, în ajunul Bobotezei, amenințându-i cu cuțitul.

Interlopul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de şantaj.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult