Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un camion a ars ca o torță pe autostradă, în Timiș. Șoferul a apucat să se salveze la timp

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un camion a ars ca o torță pe autostradă, în județul Timiș. Mastodontul încărcat cu mase plastice a luat foc pe sensul de mers Arad-Timisoara.

Supraîncălzirea sistemului de frânare este cauza incendiului violent care a cuprins ieri un camion, pe autostradă din Timiș.

Mastodontul, încărcat cu mase plastice, a luat foc pe sensul de mers Arad-Timișoara.

Flăcările uriaşe au degajat un fum gros și înecăcios, vizibil de la câţiva kilometri distanţă.

Camionul rula pe autostradă în momentul în care flăcările au cuprins partea din față a remorcii și s-au extins rapid. Șoferul - un cetăţean bulgar în vârstă de 39 de ani - transporta deșeuri plastice, care s-au aprins imediat.

După ce a văzut flăcările, șoferul camionului în doar câteva minute a reușit să decupleze capul tractor de remorcă și să-și salveze viața.

Citește și
Chitila
Incendiu uriaș la Remat Chitila, cu degajări mari de fum

Omul a oprit pe banda de urgență, iar mașinile au continuat să treacă pe lângă vehiculul în flăcări. Un șofer i-a sărit totuşi în ajutor şi a blocat circulația.

Martor: „Am luat decizia să blochez toată autostroda, să nu mai treacă, pentru că era riscul să le bubuie ori singătoarele care erau goale, ori roțile de la remorcă. L-am văzut de departe, numa atunci o început să ia foc."

Martor: „Am văzut că e o coadă pe autostradă de vreo 2 kilometri.”

13 pompieri cu patru autospeciale de stingere au intervenit de urgență.

Lt. col. Ovidiu Lefter, ISU Timiș: „Nu am avut pericol de explozie, însă pericolul iminent a fost pentru mediu, întrucât am avut degajări serioase de de fum de la masele plastice care au ars.”

În urma cercetărilor, pompierii au constatat că incendiul a pornit de la supraîncălzirea sistemului de frânare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult