Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un brăilean cu probleme psihice și-a terorizat vecinii. Cum a amenințat că se sinucide

Your browser doesn't support HTML5 video.

Scene violente în Brăila unde un recidivist a reuşit să-şi terorizeze vecinii şi a distrus locuinţa, apoi i-a ameninţat pe oameni cu o sabie. 

Individul, de 42 de ani, s-a refugiat în apartament, iar unul dintre poliţişti a scos pistolul. În schimb, celălalt agent a luat o lopată din casa scării şi aşa înarmați au intrat în locuinţa recidivistului. Omul, gol de la brâu în sus se baricadase în sufragerie. Toate lucrurile din casa lui erau distruse.

Ag. principal Geanina Niculae, IPJ Brăila: "Este cunoscut cu afecţiuni psihice. A fost condus la sediul poliţiei, unde s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, portul său folosirea fără drept de obiecte periculoase şi ameninţare."

Omul a fost dus apoi la Spitalul de Psihiatrie, însă medicii i-au dat drumul după numai câteva ore. Aşa că scandalul a continuat.

Dr. Andreea Gavrilescu, dir. medical, Spitalul de Psihiatrie Brăila: "Medicul de gardă de la momentul acela a considerat că este suficientă o spitalizare de zi, adică o spitalizare sub 12 ore interval - din cauza faptului că starea lui s-a ameliorat. Dânsul venise cu agitaţie psihomotorie şi cu suspiciunea de consum de substanţe etnobotanice."

Citește și
suspect prins
Autorul crimei din parcarea hypermarketului, prins. Unde a fost descoperit de polițiști

Îndată ce s-a văzut acasă, bărbatul s-a baricadat în apartament, a ameninţat că da drumul la gaze şi că aruncă tot blocul în aer. Vecinii sunt îngroziţi şi se tem să vorbească despre teroarea la care sunt supuşi, de teama unor răzbunări.

Vecină: "Se auzea hodorogind, cum bătea. Exact ca şi cum ai dărâma, ai sparge un perete, ceva, aşa se auzea."

Reporter: "V-aţi speriat, doamnă?"

Vecină: "Dar e şi cazul!"

După câteva ore, individul a fost adus iarăşi la Spitalul de Psihiatrie. Dincolo de proceduri, cazul ridică din nou problema neputinţei unui sistem sufocat de lipsuri.

Dr. Andreea Gavrilescu, dir. medical, Spitalul de Psihiatrie Brăila: "La raportul de gardă, în prezenţa tuturor, a fost foarte agresiv, motiv pentru care vom fi obligaţi să recurgem la internarea nevoluntară, adică prin hotărâre judecătorească. El se afla în evidenţele noastre de mai mult timp. Dacă ar fi să ne luăm după toate recomandările poliţiei de internare nevoluntara, am avea blocarea tribunalului. Deci, practic, orice consumator de alcool, orice consumator de droguri, de etnobotanice, vine cu recomandarea de internare nevoluntară. Noi nu putem să facem acest lucru." Acum, dacă autorităţile judiciare şi cele medicale vor încuviinţa, bărbatul va fi internat o perioadă la Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca. Apoi va fi din nou liber.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult