Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un incendiu violent a mistuit întreaga gospodărie a unui bătrân din judeţul Neamț

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un incendiu violent a mistuit întreaga gospodărie a unui bătrân din judeţul Neamț. Flăcările uriaşe au cuprins acoperişul casei şi s-au extins cu repeziciune până la venirea salvatorilor.

Bătrânul a reuşit să iasă la timp din locuinţă, dar a privit neputincios cum se năruie toată agoniseala lui. Pompierii spun că în ultima perioadă numărul incendiilor creşte alarmant şi - în cele mai multe situaţii - nenorocirile pornesc de la coşurile de fum necurăţate sau neizolate corespunzător.

În miezul zilei, bătrânul de 89 de ani a văzut scântei sub acoperiş şi imediat şi-a dat seama că e în pericol. Iniţial, a încercat să stingă singur focul, însă vâlvătaia a izbucnit dintr-o dată, tot mai puternic. Când a văzut că este depăşit de situaţie, a strigat la vecini şi a sunat imediat la 112.

Localnicii au sărit în ajutorul bătrânului însă nu au putut face mare lucru.

Pompierii au ajuns destul de greu la gospodăria cuprinsă de flăcări pentru că drumul este greu accesibil şi nu s-a mai reparat chiar dacă primăria a tot făcut promisiuni. Cei din zona spun că în cazul unei nenorociri cu greu le poate sări cineva în ajutor

Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de 3 ore, însă pagubele sunt însemnate. Copiii bătrânului spun că paguba depăşeşte 100.000 lei pentru că au ars casa, utilaje, anexe, furaje şi tot ce era în curte.

Şi numărul intervenţiilor a crescut considerabil în ultima lună.

Şi asta pentru că oamenii ignoră pericolul şi nu curăţa coşurile de fum sau lasă jarul în sobe şi pe timpul nopţii.

Irina Roman ISU Neamţ: „Intervenţia a fost dificilă deoarece drumul până la locul intervenţiei a fost greu. Pompierii au intervenit în comună Borleşti cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Ajunşi la faţa locului am constatat că incendiul se manifestă generalizat. Cauza stabilită a fost coşul de fum neprotejat termic faţă de un material combustibil.”

Bătrânul a avut nevoie şi de îngrijiri medicale însă, din fericire, a scăpat cu viaţa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult