Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat s-a înecat pe litoral, în Constanța, unde a fost vânt puternic. Alte 9 persoane au fost salvate la limită

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat s-a înecat pe litoral unde a fost vânt puternic iar în mare s-au format curenți periculoși.

Omul a dispărut în valuri la scurt timp după ce a intrat în apă.

Este al doilea caz pentru care nu s-a mai putut face nimic de la începutul sezonului.

Bărbatul în vârstă de 83 de ani era la plajă, în Constanța, cu familia. A intrat în mare să se răcorească, dar nu a mai ieșit.

Fiica îl urmărea de pe mal și a alertat salvamarii când nu l-a mai zărit. Turiștii care erau în apropiere au asistat și ei neputincioși la scenă. Femeie: "Eu mai devreme filmam marea, m-am dus pe șezlong și dintr-odată striga după ajutor, s-a întâmplat foarte repede. Mai devreme l-am văzut înotând bine mersi.” Medicii erau pe mal când bărbatul a fost scos din apă și au început manevrele de resuscitare imediat, dar nu l-au putut salva. Vlad Făluță, salvamar: "Intervenția în sine a fost grea pentru că persoana în cauză a suferit și un stop.” Atât în Constanța, cât și în Mamaia a fost arborat steagul galben, ceea ce înseamnă că aveau voie să intre în apă doar persoanele care știu să înoate bine. Bătea vântul și în mare erau curenți foarte puternici.

Și nu doar pe mare au fost intervenții. Două persoane s-au aventurat cu caiacul pe lacul Siutghiol din Mamaia și au fost purtate în larg de vântul puternic. Pompierii de la ISU Dobrogea au intervenit de urgență și au reuşit să îi aducă pe cei doi la mal, în siguranță.” Chiar și sportivii experimentați pot avea probleme atunci când bate vântul și sunt curenți puternici în apă, atrag atenția salvatorii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult