Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat din Satu Mare a făcut credite bancare pe numele unui coleg de serviciu. Tehnica folosită

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, din municipiul Satu Mare, a fost acuzat de autorități că a comis infracțiuni de fals în acte, recurgând la manipularea datelor personale ale unui fost coleg de muncă pentru a obține ilegal două credite bancare.  

Conform informațiilor furnizate de PortalSM, individul a utilizat în mod necorespunzător datele informatice și actul de identitate al colegului său de la locul de muncă. De asemenea, acesta a falsificat un extras bancar, folosind tot numele colegului său pentru a solicita un credit în valoare de 2.000 de lei pe numele acestuia.

Ulterior, individul a repetat această acțiune, obținând un al doilea credit în valoare de 1.000 de lei, tot pe numele colegului său. Victima, colegul, a aflat de cele două credite deschise pe numele său abia când a primit somații de plată pentru aceste împrumuturi neautorizate. Acesta a fost surprins să constate că figurează cu datorii de 1.027,08 de lei și 1.000,84 de lei la două bănci diferite. Colegul a contactat instituțiile bancare și a reușit să identifice numărul de telefon al persoanei care a beneficiat de creditele frauduloase, descoperind că acesta era fostul său coleg de muncă.

Conform declarațiilor bărbatului, cei doi au fost colegi de muncă la un magazin din Satu Mare în cursul anului 2017, având chiar concedii împreună. Individul care a comis frauda a recunoscut, în urma discuțiilor telefonice, că a accesat credite în numele colegului său, dar a pretins că le-a achitat integral.

Recent, acesta a fost condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare și la executarea a 60 de zile de muncă în folosul comunității pentru săvârșirea infracțiunii de fals informatic.

Citește și
Bogdan Chiriţoiu
Băncile, suspectate de Consiliul Concurenței că împiedică clienții să refinanțeze la dobânzi mai bune. Băncile verificate

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult