Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat din Iași a fost mușcat de trei ori în câteva ore de un șarpe încă neidentificat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat de 71 de ani din Iași a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost mușcat de trei ori de un șarpe subțire, lung și negru, dintr-o specie care a rămas neidentificată.

Vecinii bătrânului au sunat la 112 când au văzut că avea brațele umflate și nu se mai putea ţine pe picioare. Medicii spun că omul a fost la un pas să intre în șoc anafilactic.

Pensionarul a fost mușcat de spate și de gât de două ori, în decurs de câteva ore. Ultima oară, omul a văzut și șarpele, dar n-a reușit să-l prindă. Vecină: „Uite, de prin boscheţii ăştia, uitaţi ce e aici, e pădure. Putea să vină şi prin găuri de şobolan, de pe oriunde”.

Bărbatul a mai găsit urmele unei muşcături pe braţ. Crede că reptila și-a înfipt colţii în el peste noapte.

Vecin: “Vine la mine: ‘Știi, mai Puiule, am fost muşcat de şarpe’. ‘Dar cum?’ Dau telefon la 112. (Reporter: I se umflase mâna?) I s-a umblat un pic, era roşu. I-am mai prins un şarpe tot în casă. Tot negru, dar avea vreo jumătate de metru, ăstălalt a zis că avea un metru. L-a muşcat noaptea”.

Vecină: “L-am văzut aici la gât, la spate, muşcat şi la mâna stângă, uite aici, pe o parte. (Reporter: Se vedea tare muşcătura?) Daa, obligat se vedea, era şi umflătură şi roşu, aici, la mână. El a zis că nu a simţit. Prin somn, cred. Acum, când vine el acasă să dăm paturile alea, să nu mai stea cu şarpe. (Reporter: Și-a dat seama că a fost muşcat de şarpe?) Da, da”.

Bărbatul este și acum internat în spitalul Sf Spiridon din Iaşi.

Prof Dr Diana Cimpoesu, medic Şef UPU SMURS Iaşi: „A fost evaluat în urgenţă, s-au investigat şi posibile complicaţii, a fost tratat ca o reacţie alergică la substanţa introdusă de reptilă. Stabil hemodinamic şi respirator. A răspuns bine la primele măsuri terapeutice în UPU. Orice muşcătură de reptilă poate fi periculoasă”.

Medicii exclud că şarpele care l-a muşcat pe bătrân să fi fost o viperă. Le recomanda, totuşi, oamenilor să se prezinte urgent la o consultaţie, pentru a primi tratament, indiferent de vietatea care le-a provocat leziuni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult