Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat din Buzău a făcut pentru a treia oară Covid 19 în jumătate de an. Care este explicația medicilor

Un bărbat de 70 de ani din Buzău a făcut pentru a treia oară Covid 19, iar acest lucru pare că este o premieră națională.

“Este un pacient care este la al treilea episod de COVID-19. Primul a fost în august, al doilea undeva în octombrie și al treilea acum, este internat momentan la noi. Probabil că este cu Omicron, pentru că are o formă ușoară, fără afectare pulmonară. Are o stare generală bună, echilibrat. În octombrie a avut o formă medie, la prima infectare o formă ușoară.”, a declarat, șeful secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean, medicul Bogdan Micu, pentru Sansa News.

Bătrânul s-a infectat de trei ori în ultima jumătate de an, iar explicația medicului ar fi că anticorpii dobândiți prin boală nu sunt eficienți în lupta cu o tulpină nouă.

“La fiecare infectare, la cei care spun că se reinfectează, se reinfectează de obicei cu o altă tulpină și anticorpii pe care i-au făcut pentru tulpina anterioară nu oferă protecție pentru noua tulpină care circulă momentan, din cauza mutațiilor suferite de virus”, a punctat medicul.

Bărbatul este vaccinat antiCovid cu două doze.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult