Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat de 48 de ani s-a înecat în mare după ce a vrut să ajute alte persoane aflate în pericol

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tragedie la malul mării unde furtuna de ieri a adus valuri mari la ţărm, iar salvamarii au arborat steagul roşu în sudul litoralului.

Deşi scăldatul este strict interzis mulţi turişti continuă să îşi pună viaţa în pericol. Patru adulţi şi trei copii au fost la un pas de moarte în Mangalia, iar salvatorii i-au scos la mal în ultimul moment. Un alt bărbat care a vrut să participe la operaţiunea de salvare, deşi i s-a recomandat să stea la mal, a fost dus de curenţii puternici, iar salvamarii l-au scos din mare în stare critică, iar turistul a murit în scurtă vreme.

Bărbatul de 48 de ani venise cu soţia şi cei doi copii pe plajă din Mangalia. Şi-a dat seama că un grup format din 4 copii şi trei adulţi este în pericol. A ales să încerce să-i salveze - deşi salvamarii erau deja în apă, în apropiere de cei aflaţi în pericol.

Marin Cornel – salvamar: ”Eu am trecut pe lângă el şi i-am zis ≪Du-te înapoi că mă duc eu după ei, după cei deacolo care trebuie să îi salvez≫. Dar el mi-a spus lasă domnule că eu ştiu să înot bine. Eu m-am dus şi i-am salvat pe aia şi i-am tras la mal, dar cu el nu ştiu ce s-a întâmplat. Practic a intrat şi el să îi salveze? A intrat şi el să îi salveze”.

Din păcate, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Zeci de situaţii limită au fost pe tot litoralul. Valurile şi curenţii puternici, efect al furtunii de aseară, au transformat marea într-un loc extrem de periculos.

Citește și
Raed Arafat
Raed Arafat: E greu de spus la câte cazuri se pune problema întoarcerii la starea de urgență

Bogdan Ghimboasă - coordonator salvamar Eforie Nord: ”Este steag roşu în eforie de la prima oră a dimineţii datorită curenţilor care se formează i-au turiştii şi îi trag în larg fără să îşi dea seama fără să fie valuri, curenţii circulă la baza nisipului”.

Ştefan Gigi – salvamar: ”Sunt incostienți, ia copilul şi îi aruncă direct în geamandură! Ne înjură pe mal. Nu avem puţin respect! Uitaţi este steag roşu! Curenţii sunt puternici? Sunt foarte puternici! Toată zona asta sunt curenţi foarte puternici! Uitaţi în zona asta şi îi duce în dig. Acolo îi găseşti că se îneacă în mâl aici şi în colţul de la dig acolo îi găsim”.

Şase oameni şi-au pierdut viaţa pe litoral, de la începutul acestui sezon estival. Un alt bărbat este dat dispărut încă de aseară în zona plajei din Mamaia Nord.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult