Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bancomat aflat lângă sediul poliției a fost aruncat în aer în Constanța. Câți bani erau în interior

Your browser doesn't support HTML5 video.

Singurul bancomat dintr-o localitate din Constanța a fost detonat, cel mai probabil, cu o instalație cu gaz metan, la două zile după ce a fost alimentat cu bani pentru pensii și salarii.

Explozia i-a speriat chiar și pe hoți, pentru că a fost atât de puternică, încât a afectat întreaga clădire în care era prins aparatul. Anchetatorii au găsit mii de lei arși în urma deflagrației. Banca estimează că tot au reușit să fure 117.000 de lei.

Ofițeri de la Antitero, criminaliști, și polițiști cu câine de urmă au descins la primele ore ale zilei la Castelu, o mică localitate din județul Constanța. Singurul bancomat aflat într-o clădire a Primăriei în care funcționa și Poliția Locală a fost detonat, cel mai probabil, la ora 03:15. Explozia a fost atât de puternică, încât a avut de suferit tot imobilul. Nu era nimeni în clădire. Primăria nu are paznic de noapte, iar polițistul local nu era la birou în momentul deflagrației.

Antoneta Prodan, viceprimarul comunei Castelu: „Programul compartimentului de pază la noi este de 12 ore, nu de opt, deci de la ora șapte, termină. Noaptea nu avem pază”.

Bancomatul a fost alimentat acum două zile cu banii pentru pensii și salarii. Acum, o bună parte din sumă a dispărut, aproximativ 117.000 de lei, iar restul banilor au fost găsiți arși în camerele clădirii detonate.

Citește și
Bancomat
Îmbulzeală la un bancomat care a început să scoată „bani gratis”. Cât primeau oamenii care făceau retrageri
Mărturiile localnicilor

Localnic: „Pe la trei noaptea s-a auzit o bubuitură și cică a trecut unul cu un sac, ceva cu bani, la vale. A aruncat în aer bancomatul. Erau ușile tocmai în mijlocul asfaltului aici. Au urmărit de mult”.

Localnic: „Am auzit bubuitura, am ieșit afară, am zis că e pe la vecini, dar de unde. Am intrat, și pe urmă, peste cinci minute, s-au auzit pași, dar până am ieșit afară... Că a urcat la deal, că a coborât la vale”.

Localnic: „Se vede cum au pus ăia bombă, ce au pus acolo. S-a spart, au luat ce au luat de acolo și au plecat. Păi a fost chiar lângă Primărie. Putea să fie și lângă Poliție dacă nu e nimeni”.

Polițiștii susțin că bancomatul a mai fost vizat de hoți, dar aceștia nu au reușit să-l spargă. Hoții au plănuit lovitura, pentru că au tăiat cablurile camerelor de supraveghere din sat. Ofițerii Antitero presupun că suspecții au folosit o instalație cu gaz metan pentru a detona bancomatul. Au pus, însă prea mult gaz, iar explozia i-a suprins și pe ei.

Andreea Iliescu, ofițer de presă al IPJ Constanța: „La fața locului se află și o echipă de pirotehniști ai Serviciului Român de Informații. Aceștia strâng toate probele necesare în vederea stabilirii substanțelor care au fost folosite la producerea exploziei”.

Cum martorii susțineau că unul dintre hoți a fugit cu un sac de bani în spate, polițiștii au adus la fața locului și câinele de urmă, în speranța că spărgătorii vor fi prinși.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult