Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un băiețel de 2 ani și-a prins mâna într-o mașină electrică de tocat carne. „Două degete au trebuit amputate”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un băiețel de nici doi ani, din Mureș, a ajuns la spital, cu mâna dreaptă prinsă într-o mașină electrică de tocat carne. Mama a fost martora accidentului. Copilul a ajuns la spital unde medicii s-au chinuit să îi reatașeze degetele.

Copilul a fost adus cu un elicopter SMURD la Tărgu Mureș, din localitatea Zau de Câmpie, după ce și a prins mâna dreaptă în aparatul casnic pus în funcțiune. Speriată, mama a strigat după ajutor, iar bunica a fost cea care a sunat la urgențe. Băiețelul a fost trasportat la spital, iar medicii au fost cei care au înlăturat aparatul care i-a prins mâna micuțului. Dr. Dorin Dorobanțu, coordonator secția Chirurgie Plastică SCJU Mureș: "Au reușit extragerea membrului și au făcut o intervenție care să conserve cât se poate de mult din ceea ce se putea conserva din mâna copilului. Deocamdată, două degete au trebuit amputate. S-au păstrat trei degete cu intervențiile reconstructive necesare pentru momentul actual".

Intervenția complicată a durat aproape cinci ore. Dr. Georgeta Cif, medic specialist Chirurgie plastică: "Este vorba de un copil de un an și șapte luni, cu un traumatism grav prin avulsie și strivire, măna și a prins o într-o mașină de tocat carne. A fost o intervenție dificilă datorită mecanismului de producere, datorită gravității leziunilor".

Micul pacient a fost transferat după operație în secția de Terapie Intensivă. Între timp polițiștii au deschis o anchetă în acest caz. Alexandra Petrovici, purtător de cuvînt IPJ Mureș: "În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare coprorală din culpă, în continuare polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate al cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului".

Deocamdată cazul este cercetat în REM, urmând ca polițiștii să descopere dacă cei care se aflau în preajma copilului pot fi trași la răspundere pentru neglijență. Este a doua oară în ultimii șase luni, cănd un copil atât de mic ajunge la spitalul din Tărgu Mureș cu brațele strivite, într-un moment de neatenție.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult