Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Băiețel ademenit de un bărbat să-i trimită poze indecente. Cum a căzut în plasa lui

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un nou caz de corupere sexuală atrage atenţia asupra fenomenului de pornografie infantilă de pe internet. De această dată, un copil de 8 ani din Capitală a căzut în plasa unui bărbat care l-a convins să-i trimită poze şi filmări în ipostaze indecente.

În mod surprinzător, judecătorii au decis că suspectul să fie cercetat în arest la domiciliu. Un studiu dat publicităţii chiar marți arată că jumătate dintre elevii de gimnaziu şi liceu au primit până acum mesaje online, cu conţinut sexual.

Bărbatul de 31 de ani, muncitor în construcţii în Voluntari, a intrat în legătură cu băiatul de 8 ani din Bucureşti, după ce a cumpărat un telefon şi a găsit într-o aplicaţie contactele copilului de la vechiul proprietar. Individul a început să îi trimită mesaje şi l-a convins pe minor să se fotografieze în ipostaze indecente.

Cel care şi-a dat seama că ceva este în neregulă este tatăl băiatului, care a găsit în telefon mai multe filmuleţe şi poze indecente. A mers la poliţie, iar oamenii legii l-au reţinut pe suspect şi l-au dus în fata magistraţilor. Numai că judecătorii au decis că bărbatul să fie cercetat la domiciliu. Poliţiştii verifică acum dacă nu cumva individul a mai procedat la fel şi cu alţi copii.

Inspector Marius Gheorghe, şef birou investigaţii criminale, Secţia 19: „S-au făcut perchezitii la el acasă, s-au ridicat probe, telefoane, calculatoare care sunt în acest moment verificate.”

Citește și
pedofila
Cea mai tânără femeie condamnată pentru pedofilie. Ce le-a făcut unor minori de 2 și 3 ani

Grav este că acest incident nu este unul izolat. Un raport recent al organizaţiei Salvaţi Copiii arată că jumătate din elevii de gimnaziu şi liceu au primit mesaje online cu conţinut sexual, iar unul din 10 băieţi a trimis fotografii intime unor necunoscuţi, întâlniţi pe internet. Este un semnal de alarmă pentru părinţi, care trebuie să înveţe cum să comunice cu cei mici, pentru a-i responsabiliza pe internet, spun psihologii.

Gabriel Diaconu, psihiatru: „Acum violul nu se mai întâmplă pe stradă, se întâmplă online. În primul rând ar trebui să avem educație sexuală în şcoli. Când vine vorba despre părinţi, ar trebui să fie mai prezenţi în viaţa copilului să îi asculte. Mie mi se întâmplă să vorbesc detaşat cu copilul meu de 9 ani şi începe să îmi povestea apoi lucuri mai grave care se petrec la şcoală."

Aplicaţiile de monitorizare a activităţii pe internet sau interzicerea telefoanelor ar trebui să fie soluţii de compromis pentru părinţi, spun specialiştii. Mai întâi ar trebui să le vorbească deschis copiilor despre ce înseamnă intimitatea şi când trebuie să spună nu.

Gabriel Diaconu, psihiatru: „Zonele de „nu" sunt față, gât, axile, zona genitală, dar mai important decât să îi enumeri zonele în care nu este ok să fie atins, este să îi spui că de fiecare dată când este atins şi nu se simte confortabil să spună NU."

Specialiştii îi sfătuiesc pe părinţi şi să limiteze postarea fotografiilor cu cei mici pe reţelele sociale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult