Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un băiat de clasa I din Mureș își terorizează colegii. Copiii ajung acasă cu urme de lovituri pe corp. „Sunt foarte speriați”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este anchetă la o școală din Târgu Mureș, unde părinții unor copii din clasa I se plâng că un elev bătăuș pare scăpat de sub control, îi ia la bataie pe colegi și îi terorizează pe cei slabi.

Miercuri, părinții au refuzat să îi mai ducă pe cei mici la școală și au depus sesizări la mai multe instituții, inclusiv la poliție. Părinții povestesc că tot mai des copiii lor ajung acasă cu urme de lovituri pe corp. Părinte: „O dată strâns la gât că nu voia să se dea jos de pe hintă. Noi am încercat pe cale amiabilă, am hotărât să nu mai ducem copiii la școală pentru că nu se simt în siguranță.” Vinovat ar fi un elev-problemă. Părinte: „Doamna învățătoare vorbește foarte bine cu el, în schimb el vorbește foarte urât la adresa insituției, la adresa cadrelor. Ieri s-a întâmplat din nou o agresiune fizică asupra a doi copii din clasă, destul de gravă, de la un joc banal. Părintele copilului nu recunoaște că are probleme.” Părinții spun că au făcut nenumărate sesizări. Părinte: „Copiii nu își mai doresc să vină la școală. Sunt foarte speriați și înspământați.” Părinte: „Copii la șapte ani sunt bătuți, ieri a fost poliția chemată. Nu e normal, legea nu e de partea noastră, știm că nu există cale de exmatriculare la o vârstă așa de mica. Am depus sesizări la direcțiune, la insectoratul școlar.” Reprezentanții inspectoratului școlar vor discuta cu învățătoarea pentru a găsi o soluție. Niță Făniță, inspector adjunct ISJ Mureș: „Reprezentantii ISJ, împreună cu câțiva specialiști de la centrul educațional ne-am întâlnit cu doamnele director, cu învățătoare. Ca urmare a dialogului, s-a urmărit identificarea unor soluții viabile care să conducă la o ameliorare treptată din cadrul colectivului de elevi.” Până la un răspuns concret, părinții au tansmis că vor cere ca zilnic să fie prezent unul dintre ei în sala de clasă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult