Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trupul băiatul de 18 ani care s-a înecat salvându-și sora din râul Moldova a fost găsit. Sora lui a murit la spital

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trupul băiatul de 18 ani care s-a înecat în timp ce încerca să își salveze sora din râul Moldova din judeţul Neamţ a fost găsit duminică la amiază, în zona tragediei. 

De asemenea, duminică după amiază, a fost anunțat faptul că și fata de 17 ani a murit la spital. 

Amintim că, mai mulţi adolescenţi, printre care şi cei trei fraţi, au mers, sâmbătă pe malul râului Moldova, lângă oraşul Roman, să caute un loc să se răcorească. Fata nu ştia să inoate, dar a crezut că apa e mică și poate intra. Imediat a fost luată de curenţi, iar fratele mai mare a încercat să o salveze, însă a fost înghiţit de ape. Un alt frate mai mic a intrat şi el în apă, dar a fost salvat la timp de martori.

"-Fata un ştia să inoate? -Nu ştia fata. A intrat aici şi a luat-o apa. - Băiatul a încercat să o ajute? -Da, a încercat şi ea l-a tras la fund.”

Cunoscuții au venit pe malul apei și au reușit să o găsească pe fată. Salvatorii au început manevrele de resuscitare, iar inima fetei a bătut din nou. Starea ei era însă gravă și a fost internată la terapie intensivă, fratele ei fiind de negăsit.

Citește și
inecat
Un bărbat de 63 de ani a murit după ce s-a înecat în lacul Techirghiol. Se afla împreună cu soția, la tratament

„Încerc să îl caut pe baiatul vărului meu. Am scos fata şi a rămas băiatul. Băiatul a încercat să salveze fata şi s-a înecat şi el”, a declarat un bărbat care a participat la misiunea de căutare.

Pompierii au venit cu un echipaj cu barcă şi au început imediat căutările.

Bogdan Mardare, plutonier ISU Neamţ: „În continuare efectuăm manevre pentru căutarea celei de-a doua persoane.”

A fost solicitat şi un echipaj de scafandri, însă baiatul nu a fost găsit până la lăsarea întunericului .

Căutările au fost reluate în zori. Locul unde au mers copii la scăldat este periculos chiar și pentru un înotător experimentat, din cauza curenților puternici și a gropilor adânci făcute în ultimii ani pentru balastiere.

Tragedie și în Ialomița

Tot sâmbătă, un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața, după ce a mers la scăldat împreună cu mai mulți prieteni la o baltă din Bărcănești, Ialomița. La un moment dat nu a mai ieșit din apă, iar prietenii săi au sunat la 112.

Pompierii au intervenit cu o barcă pentru a-l găsi pe adolescent. A fost chemată și o echipă de scafandri, dar și un elicopter SMURD. Băiatul a fost găsit, adus la mal și resuscitat timp de mai multe zeci de minute, dar eforturile au fost în zadar. Medicii au declarat decesul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult