Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un băiat de 14 ani a furat o mașină electrică și a lovit 2 tinere. Spune că a găsit cheile în contact

Your browser doesn't support HTML5 video.

Două tinere au fost lovite luni seară pe o trecere de pietoni din București de o maşină condusă de un adolescent de 14 ani. Băiatul furase mașina, pe care susține că a găsit-o cu cheia lăsată în contact.

A plecat cu ea într-o cursă nebună pe străzile capitalei și, după ce le-a lovit pe cele două tinere, s-a oprit cu maşina într-un stâlp. Chiar dacă este minor, va răspune penal dacă se va stabili că avea discernământ în momentul comiterii faptelor.

Camerele de supraveghere au surprins aceste imagini dramatice. După ce pare că opreşte în faţa trecerii, ca să dea prioritate pietonilor, maşina albă accelerează brusc, pierde direcţia, loveşte două femei care traversau regulamentar, apoi o altă maşină şi se izbeşte de un stâlp.

Sosiţi la faţa locului, poliţiştii au aflat că vinovat de accident era un băiat care abia îşi făcuse buletinul. Era plin de sânge, însă rănile superficiale nu au necesitat internare lui. În schimb, cele două femei, de 18 şi 35 de ani, au fost duse la spital, la fel şi prietenul minorului, care stătea pe scaunul din dreapta.

Adolescentul de 14 ani era însoţit de un prieten de 18 atunci când a luat o maşină din acesta parcare situată în centrul capitalei. Pur şi simplu a deschis uşa, s-a urcat la volan şi a pornit la drum pentru că maşina ar fi avut portiera deschisă şi cheile înăuntru.

Vorbim de o maşină electrică, de închiriat, iar reprezentanţii companiei care o deţin fac acum cercetări ca să vadă cum a fost posibil acest lucru.

Nu este exclusă nici varianta că băiatul să fi folosit o identitate falsă şi un card fals că să îşi poată crea un cont cu ajutorul căruia a luat maşina.

Adolescentul nu este la prima întâlnire cu oamenii legii. Poliţiştii ştiu că a fost implicat în mai multe furturi care au avut loc în zona Unirii din Bucureşti. De fiecare dată a scăpat pentru că nu avea nici măcar 14 ani, vârsta de la care se răspunde penal.

În timp ce victimele sunt în spital, cel responsabil de accident se plimbă liber pe străzi. pentru că este minor, nu poate fi privat de libertate, şi poate răspunde penal doar dacă o expertiza medico legală va stabili că avea discernământ în momentul producerii faptelor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult