Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un avion a aterizat de urgență pe Otopeni după ce unui pasager i s-a făcut rău

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pompierii și medicii au fost chemați pe pista celui mai mare aeroport din țară, Otopeni, pentru că un avion a aterizat de urgență.

Venea din Turcia şi zbura spre Suedia, dar unui pasager i s-a făcut rău, la bord. A leșinat și avea pulsul foarte scăzut după cum a raportat pilotul turnului de control. Avionul a fost așteptat, la sol de echipajele de urgență, așa cum prevăd procedurile în asemenea situații.

Imaginile cu aterizarea de urgenţă au fost filmate în această dimineaţă pe pista aeroportului din Otopeni. Aparatul, un Airbus A321-231 aparţine companiei Turkish Airlines.

Aeronava decolase din Istanbul la ora 08.00 cu destinaţia Gothenburg, Suedia. În momentul în care survola România, unui pasager i s-a făcut rău. La ora 09.00, avionul se afla deasupra Sibiului, iar comandantul a decis să aterizeze de urgenţă pe Otopeni, unde a ajuns peste o jumătate de oră.

Pilotul a ţinut legătura în permanentă cu turnul de control şi i-a informat pe controlorii de trafic despre starea pasagerului, care leşinase şi avea pulsul foarte scăzut.

La sol, autorităţile de pe aeroport s-au pregătit aşa cum prevede regulamentul în asemenea situaţii. Aceste aterizări de urgenţă nu sunt o raritate. Aşa că personalul ştie ce are de făcut. În acest timp, echipajul de la bord a fost informat despre măsurile luate.

După aterizare, ambulanţele, pompierii şi angajaţii aeroportului au ajuns la avionului.

Pasagerul a fost scos imediat din avion, iar medicii care l-au aşteptat pe pistă i-au acordat primul ajutor. Între timp, la ora 11.30, avionul a decolat spre Suedia. Pasagerul şi-a revenit, anunţa reprezentanţii aeroportului, dar a refuzat să fie internat în spital. A rămas pe aeroport, pentru a decola cu prima cursă disponibilă.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult