Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ultimele imagini cu turistul care a încercat să salveze de la înec un copil și tatăl său, în Eforie Nord. Este dat dispărut

Your browser doesn't support HTML5 video.

Steagul roșu arborat pe litoral a fost ignorat și în aceste zile de mulți turiști, iar consecințele sunt tragice: un bărbat s-a înecat în Costinești, altul a dispărut în Vama Veche.

În Eforie Nord, un grup de turiști a încercat să scoată din marea furioasă un copil și pe tatăl său, apoi pe un salvator care le sărise în ajutor. Din păcate, acesta din urmă a fost luat și el de curenți, fără să fie găsit nici până acum.

Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Imaginile surprind încercarea unor turiști de a salva copilul și tatăl care a intrat în apă după el, în Eforie Nord, apoi pe un alt turist care le-a sărit în ajutor. Amândoi au fost scoși la mal. Dar cel care s-a dus după ei nu s-a mai putut întoarce. Cei de pe mal au încercat să ajungă la el. Pentru că salvamarii își terminasera programul la 7 seara, turiștii le-au spart chioșcul ca să ia de-acolo veste, plute și un caiac. Au improvizat și un laț să meargă după bărbat, dar curenții erau mult prea puternici. Gelu Vătămănescu, sef Salvamari Eforie: „Au spart foișorul unde tinem toate obiectele de salvare, au ieșit cu un caiac pe mare.” Cei rămași pe mal au încercat să îi ghideze pe cei care intraseră în apă. La un moment dat, bărbatul a dispărut în mare. A fost căutat zadarnic de scafandri vineri și apoi sâmbătă. Reporter: Cum era marea?

Băiat: „Foarte agitată. L-am văzut până la un anumit timp și dup-aia nu l-am mai văzut.” Dimineață, pe aceeași plajă, turiștii le-au cerut socoteală polițiștilor și jandarmilor care patrulau pentru că nu erau lăsați să intre în mare. Valurile erau în continuare mari și era arborat steagul roșu.  Vineri seară, un bărbat de 43 de ani s-a înecat în Costinești. Iar un altul a fost înghițit de valuri în Vama Veche. Claudiu Popescu, salvamar Eforie: „Curenții sunt destul de puternici. Am avut până acum peste 20/30 de salvări, și cu tub, și cu jet, persoane de toate felurile. Încearcă și poliția să ne ajute, e un maraton continuu.” Marea este agitată de aproximativ o săptămână. Vineri seară, când au intrat turiștii în mare în Eforie, era arborat steagul galben, care înseamnă că se pot avânta în valuri doar înotătorii profesioniști.

Citește și
litoral
Pericol de înec pe litoral: a fost arborat steagul roșu. Turiștii ignoră avertismentele salvamarilor și continuă să facă baie

De la începutul sezonului, 17 turiști s-au înecat pe litoral.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult