Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Udrea şi Bica, în continuare după gratii, în ciuda deciziei Instanţei Supreme

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ce mai mulţi infractori condamnaţi definitiv au fost eliberaţi temporar din închisoare, Elena Udrea şi Alina Bica cer la rândul lor să fie puse în libertate.

Asta după ce executarea pedepselor a fost suspendată de Înalta Curte. Cele două se afla însă în continuare în detenţie, în Costa Rica. Eliberările vin după ce Curtea Constituțională a hotărât că nu s-au constituit legal, completurile care i-au condamnat. Mai exact, nu toţi cei 5 judecători au fost desemnaţi prin tragere la sorţi.

Seria eliberărilor a început în noaptea de miercuri spre joi, când fostul senator Dan Şova şi fostul şef al Federaţiei Romane de Box, Rudel Obreja, au ieşit pe porţile Penitenciarului Jilava după 6 luni de detenţie. Eliberat a fost şi fostul Ministru al Energiei, Constantin Niţă.

Printre cei care au depus cerere de suspendare a pedepsei s-au numărat şi fostul ministru al Turismului Elena Udrea şi Alina Bica. În cazul fostului procuror al DIICOT judecătorii au decis de asemenea să-i suspende pedeapsa în timp ce decizia pentru Elena Udrea au amânat-o iniţial pentru luna ianuarie. Motivul: nu aveau dosarul ei. Ulterior, avocaţii Elenei Udrea au cerut şi obţinut ca şi contestaţia fostului ministru al turismului să se judece de urgenţă. De suspendarea pedepsei se bucură şi Tudor Breazu, condamnat în acelaşi dosar cu Elena Udrea.

Citește și
Elena Udrea, Adrian Alexandrov
Reacția iubitului Elenei Udrea când a aflat că instanța a decis suspendarea pedepsei

Deciziiile luate trebuie comunicate şi autorităţilor din Costa Rica, unde Alina Bica şi Elena Udrea se afla în arest preventiv din luna octombrie. Totodată, ministerul Justiţiei trebuie să comunice dacă suspendă cerererea de extrădare.

Pe de altă parte, potrivit site-ului AmeliaRueda, Ministerul Public din Costa Rica a transmis că joi seară nu fuseseră depuse solicitări de către partea romana, în vederea anularii cererilor de extrădare ale celor două. Iar instituţia se va consulta cu autorităţile romane pentru clarificări în acest caz.

Toţi cei care au depus cererile de anulare a pedepsei, vor aştepta decizia finală după 21 ianuarie, respectiv 28 ianuarie în cazul Elenei Udrea.

În ţară, Elena Udrea are de executat 6 ani de închisoare primiţi în dosarul "Gala Bute", pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Iar Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de detenţie pentru favorizarea infractorului în dosarul lui "Adriean Videanu".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult