Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ucraina confirmă că desfăşoară „acţiuni ofensive” şi revendică „succese” în apropiere de Bahmut

Ucraina confirmă faptul că desfăşoară ”acţiuni ofensive” în anumite sectoare ale frontului şi revendică câşriguri teritoriale în apropiere de Bahmut, însă minimalizează scara acestor atacuri despre care Moscova spune că le-a respins.

”Sectorul Bahmut rămâne epicentrul ostilităţilor”, anunţă într-o postare pe Telegram adjuncta ministrului ucrainean al Apărării Ganna Maliar, potrivit news.ro.

”Înaintăm acolo pe un front destul de larg”, scrie ea.

Moscova pretinde că a respins o „ofensivă de mare amploare” ucraineană

Ministerul rus al Apărării susține că a zădărnicit o ofensivă ucraineană în Donețk și că au fost uciși 250 de militari ucraineni.

Mesajul a fost transmis, potrivit experților, într-un mod neobișnuit, în această dimineață, foarte devreme. Kievul nu a comentat declarația. În schimb, principalul comandant militar ucrainean spune că forțele sale continuă să avanseze lângă Bahmut.

Difuzând unele imagini, filmate din dronă, care ar arăta echipamente militare ucrainene distruse, ministerul rus al Apărării a anunțat că forțele sale ar fi respins un atac ucrainean major în regiunea Donețk.

Citește și
Mike Milley
Generalul Mike Milley: Ucraina este "bine pregătită" pentru contraofensivă, dar e prematur să fie prognozat rezultatul

Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt principal al Ministerului rus al Apărării: „În total, au fost activate șase batalioane mecanizate și două batalioane de tancuri ale inamicului. Scopul inamicului era de a sparge apărarea noastră în cele mai vulnerabile sectoare ale frontului, conform opiniei sale. Inamicul nu și-a atins obiectivele. Nu a avut succes”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult