Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ucraina a interzis accesul în țară bărbaților ruși cu vârste între 16 și 60 de ani

Ucraina a interzis accesul în țară bărbaților ruși cu vârste între 16 și 60 de ani, a anunțat șeful Serviciului de Pază al Granițelor, relatează BBC.

Măsura face parte din legea marțială instaurată în Ucraina după ce Rusia a sechestrat trei nave ale marinei ucrainene împreună cu echipajele lor duminică în apropierea Peninsulei Crimeea, pe care Moscova o anexat-o în 2014.

Legea marțială a fost impusă în 10 regiuni ucrainene pentru o lună iar măsura este una controversată inclusiv în Ucraina, unde în martie 2019 ar urma să aibă loc alegeri prezidențiale.

Preşedintele  Petro Porosenko a cerut Alianţei Nord Atlantice şi, mai cu seamă Germaniei, să trimită nave în Marea Azov, unde Rusia ține sechestrate cele trei ambarcaţiuni.

Angela Merkel a îndemnat joi Kievul la reţinere. "Nu poate exista o soluţie militară la aceste confruntări", a insistat Angela Merkel la Berlin, în timpul unui forum economic germano-ucrainean.

Duminica trecută, sub pretextul că ar fi intrat ilegal în apele ruseşti, Rusia a sechestrat trei nave ale marinei ucrainene împreună cu echipajele lor, în strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Neagră de Marea Azov.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult