Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șanse minime pentru tânărul surprins de avalanșă în Bucegi. Salvatorii i-au găsit rucsacul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Căutările turistului de 30 de ani surprins sâmbătă de avalanşă în Munţii Bucegi au fost sistate seara târziu, după ore în şir în care salvamontiştii n-au avut sorţi de izbândă.  Ei l-au căutat și duminică.

Salvatorii montani au sistat, duminică după-amiază, căutările în cazul bărbatului de 30 de ani din Bucureşti care a fost surprins de o avalanşă pe Valea Coştilei din Masivul Bucegi. Astfel, bărbatul urmează să fie căutat și luni, cu câini special antrenați, a declarat şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, informează Agerpres.

Un număr de 20 de salvamontişti au continuat, duminică, să caute trupul bărbatului care a fost prins de o avalanşă sâmbătă după-amiază pe Valea Coştilei, valul de zăpadă coborând până în apropierea refugiului Coştila.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, în cursul zilei de sâmbătă au fost găsite casca, rucsacul şi cei doi pioleţi ai bărbatului care a fost prins de avalanşă.

Prietenii lui au scăpat cu viață

Citește și
avalansa
Două persoane, rănite în urma unei avalanşe în Munţii Făgăraş

Bărbatul dispărut era pe munte împreună cu 4 prieteni, care au scăpat cu viaţă şi au chemat ajutoare. N-au putut apela însă numărul de urgenţă, deoarece în locul în care s-a petrecut accidentul nu există semnal GSM.

Întunericul şi riscul producerii unei noi avalanşe i-au silit pe salvamontişti să coboare de pe munte, înainte să găsească trupul bucureşteanului de 30 de ani. În timpul zilei, un val de zăpadă s-a desprins - în împrejurări încă neclare - şi a început să alunece spre bărbatul dat acum dispărut şi spre cei 4 prieteni care-l însoţeau în Valea Coştilei.

Alpiniștii cu experienţa spun că, zilele acestea, drumeţiile pe munte sunt extrem periculoase din pricina zăpezii proaspete - care se poate desprinde uşor de pe versanţi. Turistul dispărut nu ar fi ţinut cont de asta.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult