Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cetățeanul turmentat care a intrat în Parlament ar fi crezut că acolo e hotelul unde s-a cazat

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost o spargere din greșeală în noaptea de duminică spre luni la Parlament. Un turist străin în stare de ebrietate a intrat prin efracție în Casa Poporului, după ce a sărit gardul și a spart un geam.

Beat fiind, bărbatul ar fi confundat Palatul Parlamentului cu hotelul în care era cazat.

Ofițerii de pază l-au prins abia la etajul trei al clădirii și l-au dus la poliție, însă nici după 12 ore turistul nu și-a revenit din beție pentru a putea fi audiat. Polițiștii au deschis deja un dosar penal.

După ce a petrecut până la aproape patru dimineața, un turist irlandez a decis să plece spre casă. Numai că era atât de beat, încât a nimerit la Casa Poporului. Bărbatul de 27 de ani de ani ar fi luat-o pe jos, aproape un sfert de oră, din Centrul Vechi până la Parlament, în zona Pieței Constituției. Crezând că hotelul la care era cazat s-a închis, turistul ar fi sărit gardul Casei Poporului și ar fi traversat toată curtea, până când a ajuns la fereastra unei toalete aflate pe spațiul Curții Constituționale. A spart geamul și și-a continuat drumul în clădire, căutându-și, probabil, camera de hotel.

Și de aici, irlandezul a urcat pe scări până la etajul trei al clădirii.

Citește și
braila
Bărbatul care a dat o spargere la o bancă din Brăila, căutat de polițiști. Ce sumă ar fi furat

Abia acolo, pe holuri, l-au găsit ofițerii de pază ai Parlamentului, care au anunțat poliția.

Cum a fost posibil ca un cetățean turmentat să intre in clădirea Parlamentului, rămîne să stabileasca ancheta.

Diana Sarcă, purtător de cuvânt Poliția Capitalei: ”La acest moment se efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a petrecut acest eveniment, ce anume s-a întâmplat acolo, inclusiv traseul pe care l-a urmat. Avem clar distrugerea, pentru că a fost spart un geam."

Potrivit autorităților, bărbatul s-a trezit cu greu din beție.

După mai bine de 12 ore de când a fost dus la secție, turistul a putut fi audiat. În cauză, polițiștii au deschis dosar penal.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult