Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi turiști, surprinşi de o avalanşă în Munţii Făgăraş. Cum au reușit să supraviețuiască

Your browser doesn't support HTML5 video.

Doi turiști, o tânără de 26 de ani și un bărbat de 33, au surprinși de o avalanșă, la peste 2300 de metri altitudine, în munții Făgăraș

Au reușit să supraviețuiască în condiții extreme și au fost recuperaţi de salvamontiști după o intervenție care a durat mai bine de 17 ore, pe vânt puternic și ger năpraznic. Cei doi tineri din Iași erau bine echipați, aveau fiecare cască, pioleți și colțari.

Avalanșa i-a surprins joi, în jurul orei 16.30, în zona Acelor Cleopatrei din munții Făgăraș. Valul de zăpada i-a târât pe o distanță considerabilă. Au fost nevoiți să aștepte sosirea salvamontiștilor timp de 6 ore, în condiții vitrege. Dan Popescu, Salvamont Sibiu: „Au săpat o mică groapă să spun așa, acolo s-au adăpostit cu toate hainele ce le-au avut la ei, inclusiv cu rucsacii, corzile, și le-au pus ca să-și formeze un pat termic împotriva frigului. Au improvizat destul de bine.” Salvatorii au ajuns cu greu la ei: era întuneric, viscol, vânt, iar temperatura a coborât pană la -19 grade. Coborârea a durat până dimineața.

În cele din urmă tânăra de 26 de ani și bărbatul de 33 au ajuns la Spitalul județean din Sibiu. Plt.adj. Adrian Grigore, SMURD Sibiu: „Pacienta este politraumatizată, suspiciune fractură tibie dreapta și entorsă stânga. Membrul inferior stâng. Conștientă.”  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult