Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trenurile Soarelui 2023: 32 de garnituri vor face legătura cu litoralul. Prețul unui bilet

Your browser doesn't support HTML5 video.

CFR Călători va suplimenta, de vinerea viitoare, numărul trenurilor care leagă litoralul de restul țării.

Timp de trei luni, 32 de garnituri vor sta la dispoziția celor care au drum spre malul mării. Mulți români preferă transportul pe calea ferată pentru a evita cozile de pe Autostrada Soarelui, dar și pentru că e mai ieftin.

Și operatorii privați s-au pregătit pentru sezonul estival.

Litoralul este cea mai populară destinație vara. Iar pentru mulți români, vacanța a început deja. Turist străin: "De ce am ales trenul? Pentru că este cel mai rapid mod".

Tânără: "Trenul pare cea mai ușoară opțiune. Ar putea fi mai bine, nu știu dacă să mă aștept la aer condiționat sau nu". Femeie: "O să fie aglomerat, uitați ce este la casă. E bine cu trenul, e mai sigur și mai repede ajungi". Pentru că este cerere mare, trenurile vor fi suplimentate. Tânără: "Foarte aglomerat și sunt unele trenuri care au și câte 10-15 vagoane și tot sunt pline.Toată lumea se duce să se distreze". În total, 16 perechi de garnituri de la CFR Călători vor circula începând de vinerea viitoare și până în septembrie spre și dinspre Constanța.

Citește și
litoral
Românii s-au bucurat pe litoralul Mării Negre de soare și atmosfera de vacanță. „Ne simțim bine / Exact ce trebuie”
Prețul unui bilet poate ajuge la aproape 200 de lei

Trenurile Soarelui vor pleca din mai multe orașe ale țării, precum Arad, Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca, Brașov și Galați, iar prețul unui bilet pentru un singur călător poate să ajungă chiar și la 200 de lei. De exemplu, de la București la Constanța prețul unui bilet este de 72 de lei și dacă vii de la Arad spre litoral un drum de aproape 14 ore costă 193 de lei. Studenții au reducere 50 la sută, iar pentru elevi biletul este gratuit. Biletele pot fi cumparate de pe site-ul cfr, de la ghișeele din gară sau prin aplicația cfr. Turiștii se plâng însă de conditii.

Tânără: "Sunt mereu întârzieri, mirosuri neplăcute, căldură mare". Femeie: "Față de anii precedenți este mai aglomerat. Ar mai trebui îmbunătățite condițiile. Condițiile sanitare igienice în primul rând, aere condiționate, nu în toate sunt". Și operatorii privați vor suplimenta trenurile, iar bilete se găsesc și la 35 de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult