Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trei moldoveni au murit în urma cutremurelor din Turcia. Doi dintre aceștia erau copii

Trei cetățeni moldoveni au murit în urma cutremurelor din Turcia, au anunțat miercuri autoritățile de la Chișinău. Doi dintre cei decedați erau copii.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova a anunțat miercuri că trei cetățeni moldoveni au murit în urma cutremurelor produse în sud-estul Turciei, la granița cu Siria, informează Radio Chișinău.

Potrivit sursei citate, moldovenii au decedat în localitatea Hatay. Este vorba despre o femeie în vârstă de 36 de ani și 2 copii minori, membri ai aceeași familii.

Moldovenii afectați de cutremur sunt repatriați din Turcia de forțele române

„Din 7 februarie, până în prezent, reprezentanții ambasadei au depus eforturi pentru contactarea a 48 de persoane din lista celor aflați în regiunile afectate, dintre care 17 cetățeni moldoveni au raportat că sunt în siguranță, 4 persoane au solicitat asistență consulară de specialitate, iar în cazul a 27 de persoane sunt continuate eforturile de stabilire a comunicării cu misiunea diplomatică.

De asemenea, prin intermediul ambasadei țării noastre la București în coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe al României, informăm că 2 cetățeni moldoveni, care dețin dubla cetățenie au solicitat asistența pentru repatriere din orașul turc Malatya la București, aceștia fiind studenți la medicină plecați în Turcia prin programul Erasmus. Operațiunea de evacuare fiind realizată de partea română”, a declarat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al MAEIE.

Citește și
cutremur turcia luni 6 februarie
De ce s-au prăbușit atât de multe clădiri după cutremurele din Turcia și din Siria. Explicațiile unui expert în seismologie

Pe 8 februarie, o echipă de salvatori ai Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană a trecut hotarele Turciei. Responsabilii Agenției pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență din Turcia (AFAD) i-au îndreptat pe salvatori în provincia Hatay la hotar cu Siria.

Peste 11.000 de oameni au murit în urma cutremurelor devastatoare, de 7,8 și 7,5 grade, care au lovit luni sudul Turciei și Siria. Numărul victimelor crește însă de la o oră la alta.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult