Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trei frați din Vrancea au fost căutați după ce au plecat de acasă în urma unui conflict cu tatăl lor

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost alertă într-o comună din județul Vrancea după ce trei copii au fost daţi dispăruţi. Zeci de poliţiști, jandarmi și pompieri însoţiţi de un câine de urmă au pornit în căutarea acestora.

După zece ore, au fost găsiți și duși la un centru de primire din Focșani. Anchetatorii verifică acum dacă cei trei nu au mers acasă de frică să nu fie abuzați de tatăl lor și dacă autoritățile și-au făcut treaba în ceea ce privește monitorizarea lor.

Părinţii copiilor sunt despărţiţi, femeia locuiește în Bacău, iar bărbatul în comuna Ruginești din județul Vrancea, lângă stâna la care și lucrează. Cei trei copii, două feţe de 12, respectiv 14 ani și un băiat de 10 ani, își petreceau vacanţa la tatăl lor. Minorii obișnuiau să se ducă seara în parcul din sat ca să se întâlnească cu prietenii lor. Alarma a fost dată miercuri dimineață după ce tatăl a observat că cei trei nu și-au petrecut noaptea acasă.

Georgeta Botolan, localnică: „Au dispărut trei copii de aseară, s-au jucat în parc, ultima oară au fost văzuți la opt jumate, nouă. Ei au stat la tatăl lor, am înțeles că au fost despărțiți părinții”.

Loredana Orban, localnică: ”A fost poliția dimineață, i-a căutat, au venit și cu câini cu din astea să caute copii dar nu i-a găsit”.

După mai bine de zece ore de căutări, un echipaj de poliţie i-a găsit vii şi nevătămaţi la câteva sute de metri de casă. Copiii le-ar fi spus oamenilor legii că ar fi întârziat după lăsarea întunericului și nu au mai vrut să intre în casă de teamă să nu își deranjeze tatăl care adormise.

Paula Enache, IPJ Vrancea: ”Au fost constituite echipe mixte de căutare formate din polițiști, jandarmi, reprezentanți ai ISU precum și voluntari”.

Cei trei au fost duși la centrul de primire în regim de urgenţă din Focșani. În urma incidentului, anchetatorii vor verifica dacă autorităţile responsabile au respectat toate procedurile de monitorizare a celor trei minori, dar și dacă gestul copiilor a fost determinat de vreun potenţial abuz asupra lor.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult