Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trei adolescente s-au urcat pe un tren de marfă în județul Neamț. Două dintre ele au suferit arsuri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trei adolescente din Roman şi-au riscat viaţa pentru o fotografie. Fetele au făcut imprudența să se urce pe un tren de marfă, iar două dintre ele s-au electrocutat şi au suferit arsuri.

În stare gravă este cea de 15 ani. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor ei de supravieţuire.

Cele trei adolescente de 13, 14 și 15 ani s-au urcat pe un vagon de marfă. La două dintre ele hainele li s-au aprins.

Mariana Georgiana Pușcașu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț: „O minoră de 15 ani s-ar fi urcat pe un tren de marfă garat în staţia CF din Roman, cu intenţia de a se fotografia împreună cu alte două minore de 13 şi 14 ani”.

Adolescenta în stare mai gravă avea - după estimările iniţiale - arsuri pe 20% din suprafaţa corpului şi a fost transferată cu elicopterul la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, care are singura clinica de arşi pentru copiii din provincie.

Citește și
tren
Tragedie pe șinele de cale ferată. Doi tineri care își comemorau fratele au murit în același loc

Diana Cimpoesu, meduc-șef UPU-Smurd Iași: „S-a întâmplat un accident prin arc electric care a produs arsuri, interesând fața, toracele, membrele inferioare. A fost adusă pentru terapie intensivă şi chirurghie plastică. Este stabilizată, a avut nevoie de sedare”.

După o nouă evaluare la Iaşi, medicii au constatat că suprafaţa corporală arsă este şi mai mare, de 43%.

Alina Belu, manager la Spitalul de Copii Sfânta Maria Iaşi: „Un copil cu prognostic rezervat, cu arsură gravă, nu e dependentă de ventilator încă. Va fi institutit trantamentul de excizie a zonelor cu arsuri şi cu aplicare de tratament cu presiune negativă, din experienţa doamnei doctor, cu rezultate excepţionale”.

Medicii de la Grigore Alexandrescu din Capitală - spitalul în care ajung cele mai grave cazuri de copii cu arsuri - spun că această practică de a se fotografia pe vagoanele de tren e des întâlnită în rândul adolescenţilor care nu înţeleg cărui risc se expun. Urmările pot fi însă dramatice.

Dr. Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu: „Unele din cele mai grave arsuri pe care le avem noi. Niciodată copilul nu va mai fi cum a fost. Rămân semne pe multe zone ale corpului. Recuperarea este atât estetică, dar cel mai mult funcţională”.

Cea de-a doua adolescentă - de 14 ani - a suferit arsuri la gambă, iar cea mai mică - de 13 ani - a scăpat teafără.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult