Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trecerea ilegală a frontierei, afacere pe bani grei. Cât plătesc ucrainenii care vor să ajungă în România

Războiul declanșat de armata rusă a generat un fenomen uluitor în Ucraina, având în vedere situația disperată în care se află țara condusă de Volodimir Zelenski. Există persoane care încearcă să se îmbogățească de pe urma acestui conflict militar.

Unii ucraineni au decis să devină "călăuze" pentru cei care vor să treacă frontiera. Un astfel de serviciu nu e deloc ieftin.

De exemplu, un bărbat din regiunea Cernăuți le-a cerut 5.000 de euro unor oameni care nu doreau să lupte împotriva invadatorilor ruși.

Persoanele respective, doi frați de vârsta recrutării, doreau să ajungă în țara noastră, însă visul lor s-a năruit la doar câteva sute de metri distanță de graniță.

Citește și: Google va împiedica localizarea femeilor care se află la o clinică pentru a face avort

Citește și
Ucraina: Rușii au bombardat un centru de reabilitare pentru copii, care aparține Republicii Moldova. Cinci oameni au murit
Ucraina: Rușii au bombardat un centru de reabilitare pentru copii, care aparține Republicii Moldova. Cinci oameni au murit

Tinerii, originari din regiunea Ternopil, au fost reţinuţi de grănicerii ucrainenii, iar "călăuza" a fost săltată de poliţie, chiar în timp ce primea plata pentru serviciul oferit, informează publicația Libertatea Cuvântului, care citează Procuratura Regională Cernăuţi.

Citește și: „La Negra”, sora temutului traficant de droguri Otoniel, a fost extrădată în SUA

Împotriva individului respectiv autoritățile ucrainene au intentat un proces penal.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult