Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tradiții și obiceiuri neobișnuite de Crăciun. Țara în care oamenii merg pe patine cu rotile la slujba de Crăciun

Toți suntem familiarizați cu tradițiile de Crăciun, fie că este vorba despre gătitul bunătăților specifice, despre deschiderea darurilor, sau despre cântecele colindătorilor. Totuși, unele țări au obiceiuri aparte.

Iată care sunt statele cu cele mai neobișnuite tradiții de Crăciun, potrivit countryliving.com.

  Austria

În timp ce copiii din alte țări sunt obișnuiți cu Moș Crăciun, în Austria un personaj mai sinistru își face apariția. Krampus, complicele cel rău al moșului rătăcește pe străzi în căutarea copiilor care nu au fost cuminți.

În luna decembrie, „figurile terifiante” sunt des întâlnite. Oamenii se deghizează, purtând măști înficoșătoare și defilează la parada anuală din Viena.

Citește și
brad kiev
Cum arată acum bradul de Crăciun din centrul Kievului. A fost împodobit cu porumbei albi, simbolul păcii

 

  Germania

În bradul de Crăciun este ascunsă o decorațiune în formă de murătură, iar cel care o găsește primește o recompensă și va avea noroc anul următor.

Mai mult decât atât, se crede că tradiția pomului de Crăciun, îmbrățișată astăzi în întreaga lume, a început în Germania în secolul al XVI-lea.

 

Norvegia

Norvegienii cred că Ajunul Crăciunului coincide cu sosirea spiritelor rele și a vrăjitoarelor. Astfel, gospodarii norvegieni obișnuiesc să își ascundă toate măturile înainte de a merge la culcare.

Venezuela

Cu o săptămână înainte de Crăciun, venezuelenii participă zilnic la o slujbă bisericească numită Misa de Aguinaldo (Liturghie de dimineață).

În capitala Venezuelei, în Caracas, se obișnuiește ca oamenii să se deplaseze la slujba bisericii folosind patinele cu rotile.

Această practică este atât de răspândită încât multe drumuri din capitală sunt închise până la ora 8 dimineața pentru ca oamenii să se deplaseze în siguranță.

Portugalia

În timpul celebrării „Consoda”, sărbătoarea tradițională de Crăciun din Portugalia, familiile pregătesc uneori locuri suplimentare la masă pentru rudele decedate.

Se crede că practica va asigura norocul gospodăriei.

  Cehia

În Ajunul Crăciunului, femeile necăsătorite stau cu spatele la uşă şi îşi aruncă unul dintre pantofi peste umăr.

Dacă aterizează cu vârful îndreptat spre ușă, înseamnă că se vor căsători în decurs de un an, iar dacă acesta aterizează cu călcâiul îndreptat spre ușă, nu se vor căsători.

  Islanda

Islanda are propria ei figură înfricoșătoare de Crăciun, pisica Yule, care pândește în zăpadă și așteaptă să „devoreze” pe oricine nu a primit haine noi pe care să le poarte de Crăciun. Astfel, islandezii obișnuiesc ca în ziua de Crăciun să poarte haine noi.

 

Suedia

Capra de Yule a este un simbol care datează din vechile festivaluri păgâne. Cu toate acestea, în 1966, tradiția a căpătat o imagine complet nouă, după ce cineva a venit cu ideea de a face o capră uriașă de paie, denumită acum „Capra Gävle”. În fiecare an, aceasta este construită în același loc și are 12 metri înalțime, 7 metri latime și cântărește 3,6 tone.

 

Filipine

Dacă ați crezut că SUA excelează la capitolul decorațiuni de Crăciun, ar trebui să vedeți ce se întâmplă în Filipine. În fiecare an, în orașul San Fernando se organizează „Festivalul Lanternelor Gigantice”. Fiecare construcție luminoasă este formată din mii de lumini rotative care luminează cerul nopții. Festivalul a făcut din San Fernando „Capitala Crăciunului din Filipine”.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult