Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tot mai mulți oameni își pierd locurile de muncă. Cozi interminabile pentru ajutor de șomaj

Your browser doesn't support HTML5 video.

Criza economică provocată de pandemie își arata colții: tot mai mulți oameni își pierd locurile de muncă și caută să iasă din impas.

În Argeș, cei disponibilizați au stat ore în șir la coadă ca să-și depună actele pentru obținerea ajutorului de șomaj. Majoritatea aveau contracte de muncă pe perioadă determinată, care nu au mai fost prelungite.

Oamenii se plâng că au stat în soare, la coadă, dar funcționarii AJOFM spun că dosarele pentru șomaj puteau fi depuse și online. Solicitanții au vrut să se asigure însă că au toate actele în regulă.

Femeie: „De la 8 suntem, își bate, dracu, joc de noi, chiar așa nesimțire pe față ?! Ia uite, că face dracu` lumea tensiune, moare pe aicișa!”

Reporter: „Cum ați rămas fară serviciu?”

Citește și
bani, lei
Șomaj tehnic și investiții în formarea profesională a angajaților, în programul de relansare a economiei

Femeie: „Cum rămâne toată lumea, doamnă ! Au mai dat multă lume, nu numai pe mine!” Bărbat: „Am avut contract pe perioadă determinată.”

Un bărbat a rămas fară slujbă la 63 de ani și este disperat.

Bărbat: „Postul meu care l-am avut, de dulgher, s-a desființat, nu mai are nevoie de el.”

Femeie: „Noi vrem și loc de muncă, nu vrem să ne luăm un șomaj pentru nimica. Vrem loc de muncă, dar dacă nu mai este posibil?! Nu mi-a mai prelungit contractul, a zis că nu mai au comenzi la cablaje auto și nu ne prelungesc.”

Angajații AJOFM Argeș spun că aceasta a fost cea mai aglomerată zi din ultima perioadă. Recunosc că au de-a face cu un val de noi șomeri.

Dana Herișanu, purtător de cuvânt AJOFM Argeș: „Numărul șomerilor este foarte mare, rata șomajului a crescut în ultima perioadă, în cele câteva luni de când suntem în perioada de pandemie. La data de 30 mai 2020 rata șomajului era de 3,19%, comparativ cu anul trecut, când la aceeași dată, rata șomajului a fost de 2,83%.”

La sfârșitul lunii mai, în Argeș erau înregistrați 8.300 de șomeri, dar numai 3.600 primeau indemnizație.

Restul nu mai beneficiază de niciun ajutor din partea statului și trebuie să-și găsească urgent un loc de muncă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult