Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tot mai multe oferte pentru programele de internship în 2023. De la cât pornesc salariile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Lipsa de specialiști de pe piața muncii îi împinge pe angajatori să caute doritori în rândul tinerilor care încă studiază șii pe care îi învață, totul pornind de la noțiunile de bază, pentru posturile de care are nevoie compania.

Ofertele pentru programele de internship au crescut cu 20% față de anul trecut, iar comparativ cu 2021 s-au dublat, potrivit unei platforme de recrutare. Cele mai multe locuri sunt în multinaționale.

Paul are 21 de ani și este student la Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași. De curând a devenit învățăcel în departamentul de software al unei companii care produce componente pentru mașini electrice. Paul Andrei Dinu, stagiar: „Este prima mea săptămână. Încep ușor ușor să mă obișnuiesc cu mediul de lucru. După ce termin stagiul de internship aș vrea să mă angajez." Iar Bogdan, în vârstă de 22 de ani, a prins un program la departamentul hardware, unde se produc piesele autoturismelor. Bogdan Rusu, stagiar: „Nu am știut la ce să mă aștept, dar m-am adaptat foarte rapid. Spre asta țintesc, să răman aici." Un astfel de program durează, în medie, șase luni. Tinerii trec pe la mai multe departamente, ca să își dea seama ce li se potrivește și învață totul de la zero. Cum nevoia de specialiști în diverse domenii este mare, angajatorii caută chiar și printre studenții din anii I și II.

Potrivit datelor furnizate de o platformă de recutare, numărul programelor de internship a crescut cu 20% față de anul trecut, iar față de anul 2021 s-a dublat. Cele mai multe oferte se găsesc în servicii, industria auto și marketing.  Constantin Bogza, director companie: „Avem un volum mai mare de interni pe care îi luăm. Avem nevoie de electronică, oameni care pot să facă design electronic pentru componente, avem nevoie de oameni în zona de software."

Veronica Ignat, manager recrutări: „Piața în momentul de față are nevoie de cât mai mulți specialiști. O treime din următoarele poziții vor fi dedicate exclusiv studenților de anul 2 sau terminal." Și interesul tinerilor pentru astfel de programe este mai mare. Pe o singură platformă de recturare, doar în domeniul IT, au fost peste 16.000 de solicitări. Ana Călugăru, director de comunicare platformă de recrutare: „Spre deosebire de alti ani, pe tineri îi vedem mult mai dornici să se angajeze înainte de a termina studiile, cât mai repede să aibă primul job.” Salariile pe care le primesc cei care intră într-un internship pornesc de la 2.000 de lei și pot depăși 5.500 pe lună. 

Citește și
job, cautare, salarii
6 programe de Internship la care să aplici în 2023

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult