Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tone de porumb au ajuns pe câmp după ce un tren care transporta cereale din Ucraina către Portul Constanța a deraiat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Blocaj și pagube importante, marți după-amiază, în județul Mureș.

Tone de porumb au ajuns pe câmp, după ce un tren care transporta cereale din Ucraina către Portul Constanța a deraiat. Din cauza accidentului, traficul feroviar în zonă a fost dat peste cap.

Trenul cu 30 de vagoane încărcate cu cereale, a deraiat în dreptul localității Râpa de Jos. Din motive necunoscute deocamdată, garnitura a sărit de pe șine și două vagoane s-au răsturnat.

Pasager: „A deraiat trenul direct pe locul nostru. E foarte periculos pe aici. Înainte treceam cu animalele, dar trebuie să fim atenți că e curbă”.

Pasager: „Am auzit un zgomot, atâta am auzit, în rest nu am auzit nimic, că era în fundul grădinii. Pe urmă a venit poliția”.

Citește și
expoziție tren
Expoziție de artă „în mișcare” într-un tren aflat pe ruta Oradea - Cluj-Napoca

În timp ce zona a fost împânzită de polițiști, angajați CFR și autorități locale, la faţa locului s-au adunat și câțiva localnici.

Pasager: „Mai sunt restricții din alea, mult mai în spate așa merge apă cu noroi și nu au stablitate șinile. Probabil a avut restricție și nu a respectat și încărcătura”.

Din cauza accidentului, șinele au fost avariate. Nici ridicarea vagoanelor nu a fost, însă o misiune ușoară.

Emil Bendiș, primar comuna Vătava: „Vom încerca și noi să ajutăm căile ferate cu ce avem în dotare, cu buldoexcavatorul, o remorcă cu tractor să încercăm să eliberăm cât mai repede calea ferată. Sunt trenuri personale care circulă dimineața și seara. Trebuie să vină o macara de mare tonaj pentru a putea elibera calea ferată”.

Pentru călătorii care circulau între localitățile Sărățel și Deda, CFR a asigurat transportul cu mașini, iar trenurile programate să treacă prin Râpa de Jos au fost redirecționate.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult