Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trotuarele din București sunt acoperite cu gheață, deși se știa că va ninge și va fi ger

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gerul s-a instalat peste toată România. Luni dimineață s-au înregistrat minus 18 grade Celsius la Poiana Stampei. În aceste condiții, poleiul le-a întins capcane periculoase șoferilor pe unele porțiuni de drum.  

Nici pentru pietoni nu este ușor să înainteze pe trotuarele pline de gheață. De miercuri vom asista la o încălzire ușoară a vremii. În noaptea de 24 spre 25, minimele vor fi cuprinse între minus 2 și 5 grade. Încălzirea va fi urmată și de un nou val de precipitații, care va intra prin vestul țării. În zonele de munte va ninge, în timp ce în zonele joase precipitațiile vor fi mixte.

Temperaturi scăzute sunt anunțate în toată țara. Cele mai mici sunt așteptate în Transilvania.

De pildă, la Brașov sau Miercurea Ciuc vor fi -4 grade Celsius. La București, luni dimineață au fost înregistrate cele mai scăzute temperaturi din această iarnă. Adică -11 grade și în continuare va fi frig.

Risc de accidentare foarte mare pe toate trotuarele din București

Luni, maxima este de -2 grade în timpul zilei și noaptea sunt așteptate -10 grade, iar cerul se va înnora treptat și va fi și ceață în Capitală.

Citește și
Ger, frig, vreme
Temperaturi ”polare”, de -18 grade Celsius, în România. Când scăpăm de ger, anunțul meteorologilor

De altfel, ziua a început cu -18 grade Celsius. Aproape toate trotuarele din oraș sunt acoperite de gheață.

Pe de altă parte, și riscul de accidente este foarte mare, mai ales că în unele locuri pietonii nu au loc să meargă pe trotuar, unde sunt parcate mașini, și circulă pe marginea drumului. Așadar, trebuie să circulați cu mare atenție.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult