Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tinere abuzate de parteneri, găzduite de un centru privat din Baia Mare care funcționa ilegal. Ce au descoperit autoritățile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este anchetă în Maramureș, după ce a fost identificat un alt centru privat pentru servicii sociale, care funcționa ilegal. Administrat de un cetățean italian, centrul găzduia victime ale abuzurilor. Însă nici acolo nu ar fi scăpat de chinuri.

Un dosar penal a fost deschis în acest caz.

Centrul privat se află în Baia Mare, iar de aproape 5 ani ar găzdui tinere abuzate de parteneri. Bărbatul ar fi primit donații din afara țării pentru a-și susține activitatea. Însă declarațiile vecinilor ridică semne de întrebare legate de condițiile în erau găzduite femeile, una dintre ele cu probleme medicale grave. Localnic: „Vecina a zis că au fost bătute. Vecina de vizavi cu ei a auzit ca urlau fetele.” Localnici: „Fetele merg în fiecare dimineață și vând acolo la magazine. Are hârtii false și e născut în Elveția, și-a schimbat numele. Escroci sunt destui.” Localnică: „Cum fac gălăgie în curte, cum stau… eu văd când vin și pleacă și când stau în curte, și mănâncă și pleacă… de 1 an și ceva." După ce autoritățile s-au autosesizat, au ieșit la iveală că seviciul social nu are licență. Inspectorii au dat două amenzi de 15 mii de lei, iar centrul a fost închis. Rudolf Stauder, prefect Maramureș: „Au fost găsite 4 femei cu vârste între 19 și 36 de ani. Una făcând parte dintr-o grupă vulnerabilă, 2 dintre ele sunt angajate ale acestei societăți care are un magazin cu produse din străinătate. Nu au fost finanțate de la bugetul de stat și nici implicare a DGASPC Maramureș." Silviu Nicolae Ungur, director DGASPC Maramureș: „DGASPC Maramureș nu a avut niciun fel de contract cu domnul respectiv, dânșii s-au folosit de acea asociere pentru a obține foloase necuvenite. Acest bărbat a avut un compartament care nu ne-a trezit suspiciuni, nu a creat impresia că ar ascunde ceva."

Surse din anchetă spun că în centru au găsit medicamente și urmează să stabilească cui și în ce condiții erau administrate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult